Sluiten
kookmodus
Brochette van zeeduivel met limoen
Stap 1 van 6

Snij de zeeduivel in 12 plakjes en spies ze op brochettestokjes.

Stap 2 van 6

Schik ze in een schaal, besprenkel met citroensap en laat 2 uur marineren.

Stap 3 van 6

Doe de boter samen met de bieslook in een pan. Voeg de bloem, melk, limoenzeste, bieslook en peterselie al roerend erbij en breng aan de kook.

Stap 4 van 6

Gaar de spiesjes 2 tot 3 minuten aan elke kant in de pan.

Stap 5 van 6

Voeg de room toe aan de saus en kruid goed af.

Stap 6 van 6

Serveren met gekookte aardappelen en schijfjes citroen. Ook ideaal met asperges.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Brochette van zeeduivel met limoen Brochette van zeeduivel met limoen
Recept
Campina

Brochette van zeeduivel met limoen

Aperitief
15 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    g zeeduivelstaart
  • 1
    limoenen (zeste & sap)
  • 15
    g boter
  • 15
    g bloem
  • 12
    cl Campina Volle melk
  • 1
    eetlepels peterselie (gehakt)
  • 1
    eetlepels bieslook
  • 2
    eetlepels Campina Volle room (33% vet)
  • limoenen (in plakjes)
  • zout
  • peper
Laten marineren in de koelkast: 2 uur
  1. Snij de zeeduivel in 12 plakjes en spies ze op brochettestokjes.

  2. Schik ze in een schaal, besprenkel met citroensap en laat 2 uur marineren.

  3. Doe de boter samen met de bieslook in een pan. Voeg de bloem, melk, limoenzeste, bieslook en peterselie al roerend erbij en breng aan de kook.

  4. Gaar de spiesjes 2 tot 3 minuten aan elke kant in de pan.

  5. Voeg de room toe aan de saus en kruid goed af.

  6. Serveren met gekookte aardappelen en schijfjes citroen. Ook ideaal met asperges.

Recept
Campina
Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Aperitief | 25 minuten

Recept
Campina
Gevulde kastanjechampignons

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Guacamole met zelfgemaakte chips

Aperitief | 30 minuten