Sluiten
kookmodus
Guacamole met zelfgemaakte chips
Stap 1 van 10

Schil 3 avocados en verwijder de pit.

Stap 2 van 10

Doe ze in een blender samen met de room, zure room en plattekaas.

Stap 3 van 10

Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, limoensap en wijnazijn.

Stap 4 van 10

Mix tot een smeuïge massa.

Stap 5 van 10

Knijp het blaadje gelatine uit en laat smelten op het vuur.

Stap 6 van 10

Voeg een scheutje room toe, doe bij de avocadocrème en mix nog even.

Stap 7 van 10

Schep de crème in een spuitzak en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 8 van 10

Snijd de aardappel met de mandoline in flinterdunne plakjes.

Stap 9 van 10

Spoel de aardappelschijfjes in koud water en dep droog.

Stap 10 van 10

Warm de olijfolie op in een kookpot op het vuur en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin.Laat de chips even uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi met zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Guacamole met zelfgemaakte chips Guacamole met zelfgemaakte chips
Recept
Campina

Guacamole met zelfgemaakte chips

Aperitief
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 3
    avocado's
  • 20
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • 20
    g Campina Volle Plattekaas
  • 80
    g Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    blaadjes gelatine
  • 0,5
    limoenen (sap)
  • 1
    frietaardappel (groot)
  • 500
    ml olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • cayennepeper
  • kruiden (vers)
In de koelkast: 30 minuten
  1. Schil 3 avocados en verwijder de pit.

  2. Doe ze in een blender samen met de room, zure room en plattekaas.

  3. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, limoensap en wijnazijn.

  4. Mix tot een smeuïge massa.

  5. Knijp het blaadje gelatine uit en laat smelten op het vuur.

  6. Voeg een scheutje room toe, doe bij de avocadocrème en mix nog even.

  7. Schep de crème in een spuitzak en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  8. Snijd de aardappel met de mandoline in flinterdunne plakjes.

  9. Spoel de aardappelschijfjes in koud water en dep droog.

  10. Warm de olijfolie op in een kookpot op het vuur en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin.Laat de chips even uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi met zout.

Recept
Campina
Balletjes met pindasaus

Aperitief | 20 minuten

Recept
Campina
Brochette van zeeduivel met limoen

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Mosselen op de grill met witte bbq saus

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Gemarineerde kippenspies

Aperitief | 40 minuten