Sluiten
kookmodus
Hammousse met mosterddressing
Stap 1 van 5

Smelt de boter in een pan. Doe de bloem erbij en laat even meebakken. Blus af met kippenbouillon en klop tot een smeuïge massa. Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken.

Stap 2 van 5

Doe het mengsel in een blender. Verwijder het zwoerd van de ham en snij in kleine stukjes. Doe de ham, room en sherry erbij. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een romige saus en roer de gelatine eronder. Laat afkoelen in de koelkast.

Stap 3 van 5

Klop de slagroom voor 75% op en meng geleidelijk onder de afgekoelde hammousse. Giet de mousse in cocktailglazen en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 4 van 5

Meng de verse kaas met de graanmosterd en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5 van 5

Verdeel de fijngehakte ham over de glazen. Werk verder af met een lepel mosterddressing, een blaadje jonge sla, schijfjes radijs en paprikapoeder.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Hammousse met mosterddressing Hammousse met mosterddressing
Recept
Campina

Hammousse met mosterddressing

Aperitief
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 20
    g boter
  • 30
    g bloem
  • 350
    g kippenbouillon
  • 370
    g gekookte ham
  • 100
    g Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    mespunt paprikapoeder
  • 25
    g sherry
  • 5
    g gelatine (geweekt)
  • 300
    g Campina Slagroom (40% vet)
  • 150
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 1
    eetlepels graanmosterd
  • peper (van de molen)
  • zout (van de molen)
  • gekookte ham (fijngehakt)
  • jonge sla
  • schijven radijzen
  • paprikapoeder
  • blender
In de koelkast: 3 uur
  1. Smelt de boter in een pan. Doe de bloem erbij en laat even meebakken. Blus af met kippenbouillon en klop tot een smeuïge massa. Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken.

  2. Doe het mengsel in een blender. Verwijder het zwoerd van de ham en snij in kleine stukjes. Doe de ham, room en sherry erbij. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een romige saus en roer de gelatine eronder. Laat afkoelen in de koelkast.

  3. Klop de slagroom voor 75% op en meng geleidelijk onder de afgekoelde hammousse. Giet de mousse in cocktailglazen en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. Meng de verse kaas met de graanmosterd en breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de fijngehakte ham over de glazen. Werk verder af met een lepel mosterddressing, een blaadje jonge sla, schijfjes radijs en paprikapoeder.

Recept
Campina
Auberginedip

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Aperitief | 25 minuten

Recept
Campina
Brochette van zeeduivel met limoen

Aperitief | 15 minuten