Sluiten
kookmodus
Auberginedip
Stap 1 van 6

Schil de aubergines en snij het vruchtvlees in blokjes.

Stap 2 van 6

Doe de blokjes in een pot, in 1 tot 2 cm gezouten water. Zet de pot op een hoog vuur tot het bijna kookt.

Stap 3 van 6

Voeg vervolgens de look toe. Zet een deksel op de pot, en laat 20 minuten op een zachter vuur sudderen.

Stap 4 van 6

Mix de aubergines met het citroensap, het amandelpoeder en de zure room tot een glad mengsel.

Stap 5 van 6

Kruid af naar smaak met peper en zout.

Stap 6 van 6

Strooi er amandelschilfers over.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Auberginedip Auberginedip
Recept
Campina

Auberginedip

Aperitief
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    aubergines
  • 1
    teentjes knoflook (gehakt)
  • 0,5
    citroenen (geperst)
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    theelepels amandel (schilfers)
  • 3
    eetlepels amandel (poeder)
  • water
  • zout
  • peper
Op het vuur: 20 minuten
  1. Schil de aubergines en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Doe de blokjes in een pot, in 1 tot 2 cm gezouten water. Zet de pot op een hoog vuur tot het bijna kookt.

  3. Voeg vervolgens de look toe. Zet een deksel op de pot, en laat 20 minuten op een zachter vuur sudderen.

  4. Mix de aubergines met het citroensap, het amandelpoeder en de zure room tot een glad mengsel.

  5. Kruid af naar smaak met peper en zout.

  6. Strooi er amandelschilfers over.

Recept
Campina
Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Oeuf cocotte met zoete aardappel en comtékaas

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Gazpacho

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Balletjes met pindasaus

Aperitief | 20 minuten