Sluiten
kookmodus
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark
Stap 1 van 8 - Zalm

Start met de graten uit de zalm te halen.

Stap 2 van 8 - Zalm

Maak de rode biet schoon en mix tot een pulp. Voeg er het zout, de suiker, de roze peperkorrels, enkele takjes dille en zeste van citroen bij.

Stap 3 van 8 - Zalm

Leg een stuk vetvrij papier voor je en vul het voor ¾ met de bietenmengeling. Vervolgens leg je er een stuk zalm op met de velkant naar beneden. Smeer nu de rest van de mengeling over de vis.

Stap 4 van 8 - Crème

Meng de volle plattekaas met het sap van een volledige citroen, de olijfolie, zout en peper.

Stap 5 van 8 - Crème

Snij de zalm in fijne plakjes en zet even opzij.

Stap 6 van 8 - Crème

Snij het brood in sneetjes en toast.

Stap 7 van 8 - Crème

Leg op elke toast een plakje zalm en doe er plattekaas op met een lepel.

Stap 8 van 8 - Crème

Werk af met een beetje zout, peper, een takje dille en enkele radijsscheuten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark
Recept
Campina

Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Aperitief
25 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    granenbrood (klein)
  • 3
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • 150
    g Gravlax-zalm
  • 1
    rode bieten
  • 45
    g zout (grof)
  • 40
    g suiker
  • dille (vers)
  • 1
    citroenen
  • scheutje olijfolie
  • 1
    theelepels peperbolletjes (roze)
  • radijsscheuten (voor de afwerking)
Zalm
  1. Start met de graten uit de zalm te halen.

  2. Maak de rode biet schoon en mix tot een pulp. Voeg er het zout, de suiker, de roze peperkorrels, enkele takjes dille en zeste van citroen bij.

  3. Leg een stuk vetvrij papier voor je en vul het voor ¾ met de bietenmengeling. Vervolgens leg je er een stuk zalm op met de velkant naar beneden. Smeer nu de rest van de mengeling over de vis.

Crème
  1. Meng de volle plattekaas met het sap van een volledige citroen, de olijfolie, zout en peper.

  2. Snij de zalm in fijne plakjes en zet even opzij.

  3. Snij het brood in sneetjes en toast.

  4. Leg op elke toast een plakje zalm en doe er plattekaas op met een lepel.

  5. Werk af met een beetje zout, peper, een takje dille en enkele radijsscheuten.

Recept
Campina
Verrassende verrines met plattekaas, selder en dadels

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Velouté van knolselder met gegrilde pompoenpitten

Aperitief | 40 minuten

Recept
Campina
Crème van geitenkaas en honing met geroosterde peer

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Guacamole met zelfgemaakte chips

Aperitief | 30 minuten