Sluiten
kookmodus
Tarte tatin van prei
Stap 1 van 13 - Vanillesaus

Verwarm de Campina Room, eidooiers, vanille en suiker in een pan tot 85°C.

Stap 2 van 13 - Vanillesaus

Haal de pan van het vuur en voeg het gelatine blaadje toe.

Stap 3 van 13 - Vanillesaus

Mix en laat afkoelen in een spuitzak.

Stap 4 van 13 - Tarte tatin

Maak een bruine karamel met het water, de suiker en de glucose.

Stap 5 van 13 - Tarte tatin

Stort dit in de vorm.

Stap 6 van 13 - Tarte tatin

Gaar de prei in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Stap 7 van 13 - Tarte tatin

Wanneer de prei gaar is, snijd deze dan door in de lengte.

Stap 8 van 13 - Tarte tatin

Verdeel de prei over de vorm.

Stap 9 van 13 - Tarte tatin

Maak een siroop door bereiding van het suikerwater, de boter, het citroensap en het zout.

Stap 10 van 13 - Tarte tatin

Giet de siroop erover.

Stap 11 van 13 - Tarte tatin

Dek de vorm in zijn geheel af met bladerdeeg.

Stap 12 van 13 - Tarte tatin

Bak af in de oven op 180°C gedurende 50 min.

Stap 13 van 13 - Tarte tatin

Eens gaar, draai dan de vorm om en verwijder deze.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tarte tatin van prei Tarte tatin van prei
Recept
Campina

Tarte tatin van prei

Vieruurtje
15 minuten | Vegetarisch
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Vanillesaus

  • 125
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 50
    g suiker
  • 75
    g eieren (eierdooier)
  • 0,5
    vanillestok
  • 0,8
    blaadjes gelatine (geweekt)

Tarte tatin

  • 30
    g water
  • 120
    g suiker
  • 35
    g glucose
  • 0,5
    stengels preien
  • 215
    g water (voor suikerwater)
  • 285
    g suiker (voor suikerwater)
  • 10
    g boter
  • 0,5
    eetlepels citroensap
  • 0,5
    pakjes bladerdeeg
  • zout
In de oven: 70 minuten
Vanillesaus
  1. Verwarm de Campina Room, eidooiers, vanille en suiker in een pan tot 85°C.

  2. Haal de pan van het vuur en voeg het gelatine blaadje toe.

  3. Mix en laat afkoelen in een spuitzak.

Tarte tatin
  1. Maak een bruine karamel met het water, de suiker en de glucose.

  2. Stort dit in de vorm.

  3. Gaar de prei in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

  4. Wanneer de prei gaar is, snijd deze dan door in de lengte.

  5. Verdeel de prei over de vorm.

  6. Maak een siroop door bereiding van het suikerwater, de boter, het citroensap en het zout.

  7. Giet de siroop erover.

  8. Dek de vorm in zijn geheel af met bladerdeeg.

  9. Bak af in de oven op 180°C gedurende 50 min.

  10. Eens gaar, draai dan de vorm om en verwijder deze.

Recept
Campina
Cake met plattekaas en blauwe bessen

Vieruurtje | 90 minuten

Recept
Campina
Scampi op de barbecue

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Rabarbertaart

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht | 45 minuten