Sluiten
kookmodus
Tapas-pannenkoekjes
Stap 1 van 6

Meng alle ingrediënten voor het beslag.

Stap 2 van 6

Bak pannenkoeken met het beslag. Steek rondjes uit van ongeveer 3 cm diameter.

Stap 3 van 6

Maak torentjes met telkens 3 pannenkoekjes per hapje. Beleg ieder laagje met puntpaprika en peterselie. Steek alles vast met een prikker.

Stap 4 van 6

Meng de zure room met de knoflook, de geraspte citroenschil, zout en cayennepeper tot een pittige dip.

Stap 5 van 6

Werk de pannenkoekjes af met een olijf. Serveer er de romige dip bij.

Stap 6 van 6 - Extra

cocktailprikkers

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tapas-pannenkoekjes Tapas-pannenkoekjes
Recept
Campina

Tapas-pannenkoekjes

Lunch
25 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Dip en afwerking

  • 150
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    teentjes knoflook (geperst)
  • 2
    theelepels limoenen (enkel de zeste)
  • zout (naar smaak)
  • cayennepeper (naar smaak)
  • 2
    rode puntpaprika's (in schijfjes)
  • platte peterselie (fijngesneden)
  • groene olijven
  • zwarte olijven

Beslag

  • 450
    ml Campina Volle AA Melk
  • 100
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    eieren
  • 200
    g zelfrijzende bloem
  • 0,5
    theelepels natriumbicarbonaat
  • theelepels zout
  • 1
    theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • 200
    g spekreepjes (krokant gebakken)
  • 100
    g kaasblokjes
  1. Meng alle ingrediënten voor het beslag.

  2. Bak pannenkoeken met het beslag. Steek rondjes uit van ongeveer 3 cm diameter.

  3. Maak torentjes met telkens 3 pannenkoekjes per hapje. Beleg ieder laagje met puntpaprika en peterselie. Steek alles vast met een prikker.

  4. Meng de zure room met de knoflook, de geraspte citroenschil, zout en cayennepeper tot een pittige dip.

  5. Werk de pannenkoekjes af met een olijf. Serveer er de romige dip bij.

Extra
  1. cocktailprikkers

Recept
Campina
Gestoofde courgette en tomaat met basilicum

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Groentebrochettes met rozemarijnolie

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Guacamole met zelfgemaakte chips

Aperitief | 30 minuten

Recept
Campina
Speltpannenkoeken

Lunch | 15 minuten