Sluiten
kookmodus
Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp
Stap 1 van 8 - Het bladerdeeg:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 8 - Het bladerdeeg:

Leg de 2 rollen bladerdeeg op elkaar en steek er met taartfiguurtjes leuke vormen uit (sterretjes, dennenbomen, hartjes,…).

Stap 3 van 8 - Het bladerdeeg:

Snijd een dekseltje uit de bovenste laag deeg om een holte te maken.

Stap 4 van 8 - Het bladerdeeg:

Maak een mengsel van het eigeel en de melk en wrijf het met een penseel op het bladerdeeg.

Stap 5 van 8 - Het bladerdeeg:

Laat de vormpjes gedurende 10 tot 12 minuten bakken in de oven.

Stap 6 van 8 - Het bladerdeeg:

Haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Stap 7 van 8 - De vulling:

Doe de mozzarella, de Campina Verse kaas en de hesp in een kom en mix ze heel goed.

Stap 8 van 8 - De vulling:

Vul de bladerdeegfiguurtjes met de mousse van hesp en werk af met wat peterselie of stukjes kerstomaat.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp
Recept
Campina

Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp

Lunch
10 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Het bladerdeeg:

  • 2
    rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 1
    eieren (enkel eigeel)
  • 1
    eetlepels Campina Halfvolle melk

De vulling:

  • 30
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 1
    bolletjes mozarella
  • 3
    sneetjes gekookte ham
Bladerdeeg in de oven: 10 tot 12 minuten
Het bladerdeeg:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg de 2 rollen bladerdeeg op elkaar en steek er met taartfiguurtjes leuke vormen uit (sterretjes, dennenbomen, hartjes,…).

  3. Snijd een dekseltje uit de bovenste laag deeg om een holte te maken.

  4. Maak een mengsel van het eigeel en de melk en wrijf het met een penseel op het bladerdeeg.

  5. Laat de vormpjes gedurende 10 tot 12 minuten bakken in de oven.

  6. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.

De vulling:
  1. Doe de mozzarella, de Campina Verse kaas en de hesp in een kom en mix ze heel goed.

  2. Vul de bladerdeegfiguurtjes met de mousse van hesp en werk af met wat peterselie of stukjes kerstomaat.

Recept
Campina
Pinxto met zwarte pens, scampi, appel en zure room

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Scampi op de barbecue

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Gestoofde courgette en tomaat met basilicum

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Saltimbocca met romige dipsaus

Lunch | 25 minuten