Sluiten
kookmodus
Parmezaanwafels met gebakken chorizo
Stap 1 van 7
Verwarm het wafelijzer.
Stap 2 van 7
Meng de gist met het warme water en de suiker. Laat een kwartiertje rusten tot je belletjes ziet.
Stap 3 van 7
Meng de bloem met de peper en het zout. Voeg nadien samen met de gistoplossing. Doe er de melk, gesmolten boter en eierdooiers bij. Goed mengen tot je een glad beslag krijgt.
Stap 4 van 7
Klopt de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het mengsel en laat 15 minuten rusten.
Stap 5 van 7
Bak de stukjes chorizo zonder vetstof even kort in een pan.
Stap 6 van 7
Meng de gebakken chorizo met parmezaansnippers onder het beslag.
Stap 7 van 7
Schep een pollepel van het beslag in het wafelzijer en bak tot de wafels goudbruin zijn.
Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Parmezaanwafels met gebakken chorizo Parmezaanwafels met gebakken chorizo
Recept
Campina

Parmezaanwafels met gebakken chorizo

Lunch
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    zakje gist (droge)
  • 160
    ml warm water
  • 1
    theelepels suiker
  • 260
    g patisseriebloem
  • 1
    theelepels zout
  • 2
    theelepels peper
  • 220
    ml Campina Halfvolle melk
  • 80
    g boter (gesmolten)
  • 3
    eieren (gesplitst)
  • 100
    g chorizo (fijngesneden)
  • 60
    g parmezaansnippers
Tussen 15 en 30min.
  1. Verwarm het wafelijzer.
  2. Meng de gist met het warme water en de suiker. Laat een kwartiertje rusten tot je belletjes ziet.
  3. Meng de bloem met de peper en het zout. Voeg nadien samen met de gistoplossing. Doe er de melk, gesmolten boter en eierdooiers bij. Goed mengen tot je een glad beslag krijgt.
  4. Klopt de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het mengsel en laat 15 minuten rusten.
  5. Bak de stukjes chorizo zonder vetstof even kort in een pan.
  6. Meng de gebakken chorizo met parmezaansnippers onder het beslag.
  7. Schep een pollepel van het beslag in het wafelzijer en bak tot de wafels goudbruin zijn.
Recept
Campina
Maïssalade

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Ovenschotel van zomergroenten

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Koolvisfilet met Peperroomsaus

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Lasagne met zalm en spinazie

Lunch | 25 minuten