Sluiten
kookmodus
Pinxto met zwarte pens, scampi, appel en zure room
Stap 1 van 13

Meng de zure room met de currypoeder en de vloeibare honing.

Stap 2 van 13

Kruid met peper en zout.

Stap 3 van 13

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in 8 stukken.

Stap 4 van 13

Haal het vel van de pens en snij ook in 8 gelijke stukken.

Stap 5 van 13

Bak de stukjes pens langs beide kanten in de pan.

Stap 6 van 13

Bak de scampi’s en kruid met peper en zout.

Stap 7 van 13

Snijd het stokbrood in sneetjes.

Stap 8 van 13

Hak de peterselie fijn.

Stap 9 van 13

Smeer de currysaus op het stokbrood.

Stap 10 van 13

Plaats er een schijfje appel op en vervolgens een stuk pens.

Stap 11 van 13

Besmeer de pens met de currysaus en leg er een scampi op.

Stap 12 van 13

Hou het geheel samen met een prikkertje.

Stap 13 van 13

Bestrook met fijngesnipperde peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Pinxto met zwarte pens, scampi, appel en zure room Pinxto met zwarte pens, scampi, appel en zure room
Recept
Campina

Pinxto met zwarte pens, scampi, appel en zure room

Lunch
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 0,5
    appelen (rood)
  • 2
    theelepels currypoeder
  • 4
    takjes peterselie
  • 1
    zwarte pens
  • 8
    scampi
  • 2
    eetlepels honing (vloeibaar)
  • 0,5
    stokbrood
  • peper
  • zout
  1. Meng de zure room met de currypoeder en de vloeibare honing.

  2. Kruid met peper en zout.

  3. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in 8 stukken.

  4. Haal het vel van de pens en snij ook in 8 gelijke stukken.

  5. Bak de stukjes pens langs beide kanten in de pan.

  6. Bak de scampi’s en kruid met peper en zout.

  7. Snijd het stokbrood in sneetjes.

  8. Hak de peterselie fijn.

  9. Smeer de currysaus op het stokbrood.

  10. Plaats er een schijfje appel op en vervolgens een stuk pens.

  11. Besmeer de pens met de currysaus en leg er een scampi op.

  12. Hou het geheel samen met een prikkertje.

  13. Bestrook met fijngesnipperde peterselie.

Recept
Campina
Koud soepje van grijze garnalen met mango

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Flan met groenten

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Tapas-pannenkoekjes

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Kaasspread

Lunch | 10 minuten