Sluiten
kookmodus
Steak met bearnaise roomsaus
Stap 1 van 11

Leg de boontjes 5 minuten in licht gezouten kokend water.

Stap 2 van 11

Afgieten en even afspoelen met koud water.

Stap 3 van 11

De boontjes in een reepje spek rollen, en 10 min in een hete oven plaatsen.

Stap 4 van 11

Bruin de bakboter in een hete (grill)pan, en schroei de biefstukken dicht.

Stap 5 van 11

In functie van eigen smaak peper en zout toevoegen, en kort of langer laten bakken.

Stap 6 van 11

Haal het vlees uit de pan en hou warm.

Stap 7 van 11

Klop de eierdooiers samen met de dragonazijn los op een zacht vuurtje, of au bain-marie, tot je een schuimende massa bekomt.

Stap 8 van 11

Smelt de 150 gr boter en voeg deze langzaam, al roerend toe.

Stap 9 van 11

Klop de room half hard op en roer deze onder de saus.

Stap 10 van 11

Afwerken met peper en zout en de versneden dragon.

Stap 11 van 11

Extra tip: Heerlijk met frietjes of een aardappel uit de oven.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Steak met bearnaise roomsaus Steak met bearnaise roomsaus
Recept
Campina

Steak met bearnaise roomsaus

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 800
    g biefstuk
  • boter
  • 2
    eieren (eierdooiers)
  • 5
    cl dragonazijn
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    handjes dragon (versneden)
  • 200
    g bonen
  • 150
    g boter
  • spek (dun gesneden)
  • zout
  • peper
  1. Leg de boontjes 5 minuten in licht gezouten kokend water.

  2. Afgieten en even afspoelen met koud water.

  3. De boontjes in een reepje spek rollen, en 10 min in een hete oven plaatsen.

  4. Bruin de bakboter in een hete (grill)pan, en schroei de biefstukken dicht.

  5. In functie van eigen smaak peper en zout toevoegen, en kort of langer laten bakken.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  7. Klop de eierdooiers samen met de dragonazijn los op een zacht vuurtje, of au bain-marie, tot je een schuimende massa bekomt.

  8. Smelt de 150 gr boter en voeg deze langzaam, al roerend toe.

  9. Klop de room half hard op en roer deze onder de saus.

  10. Afwerken met peper en zout en de versneden dragon.

  11. Extra tip: Heerlijk met frietjes of een aardappel uit de oven.

Recept
Campina
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Tagliatelle carbonara met broccoli

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Chateaubriand met gratin dauphinois en broccoli

Hoofdgerecht | 20 minuten