Sluiten
kookmodus
Quiche met spek, kastanjepompoen et gekarameliseerde rode ui
Stap 1 van 18

Snijd de pompoen in blokjes.

Stap 2 van 18

Stoom de blokjes gedurende enkele minuten.

Stap 3 van 18

Maak vervolgens een puree van de gestoomde pompoenblokjes.

Stap 4 van 18

Zet de puree even opzij.

Stap 5 van 18

Bak de spekreepjes in een pan tot ze goudbruin zijn.

Stap 6 van 18

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 7 van 18

Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg er het kruimeldeeg op.

Stap 8 van 18

Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 9 van 18

Haal het uit de oven en zet even opzij.

Stap 10 van 18

Neem een kom en doe er plattekaas en eieren in.

Stap 11 van 18

Meng tot een smeuïge massa en kruid af met peper en zout.

Stap 12 van 18

Meng er vervolgens zachtjes de pompoenpuree onder.

Stap 13 van 18

Leg de spekreepjes op de bodem van het deeg.

Stap 14 van 18

Voeg er het eiermengsel aan toe.

Stap 15 van 18

Zet de quiche gedurende 40 minuten in de oven.

Stap 16 van 18

Leg na 20 minuten schijfjes rode ajuin op de quiche.

Stap 17 van 18

Laat verder bakken in de oven.

Stap 18 van 18

Haal de quiche uit de oven en bestrooi met gegrilde pompoenzaadjes. Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Quiche met spek, kastanjepompoen et gekarameliseerde rode ui Quiche met spek, kastanjepompoen et gekarameliseerde rode ui
Recept
Campina

Quiche met spek, kastanjepompoen et gekarameliseerde rode ui

Hoofdgerecht
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    vellen kant-en-klaarkruimeldeeg
  • 400
    g Campina Volle Plattekaas
  • 200
    g gerookt spek
  • 3
    eieren
  • 0,5
    kastanjepompoen
  • 0,5
    rode uien
  • handjes pompoenpitten
  • peper
  • zout
In de oven: 40 minuten
  1. Snijd de pompoen in blokjes.

  2. Stoom de blokjes gedurende enkele minuten.

  3. Maak vervolgens een puree van de gestoomde pompoenblokjes.

  4. Zet de puree even opzij.

  5. Bak de spekreepjes in een pan tot ze goudbruin zijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg er het kruimeldeeg op.

  8. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

  9. Haal het uit de oven en zet even opzij.

  10. Neem een kom en doe er plattekaas en eieren in.

  11. Meng tot een smeuïge massa en kruid af met peper en zout.

  12. Meng er vervolgens zachtjes de pompoenpuree onder.

  13. Leg de spekreepjes op de bodem van het deeg.

  14. Voeg er het eiermengsel aan toe.

  15. Zet de quiche gedurende 40 minuten in de oven.

  16. Leg na 20 minuten schijfjes rode ajuin op de quiche.

  17. Laat verder bakken in de oven.

  18. Haal de quiche uit de oven en bestrooi met gegrilde pompoenzaadjes. Smakelijk!

Recept
Campina
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Hachis parmentier

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Romig vispannetje met handgepelde grijze garnaaltjes

Hoofdgerecht | 20 minuten