Sluiten
kookmodus
Spruitjes met geroosterde amandelen en koriander
Stap 1 van 7 - Voor de spruitjes:

Snijd een klein stukje van de onderkant van de spruitjes af, zodat de buitenste blaadjes loslaten, en pel de losse blaadjes eraf. 

Stap 2 van 7 - Voor de spruitjes:

Was de spruitjes.

Stap 3 van 7 - Voor de spruitjes:

Kook de spruitjes in ruim kokend water in een diepe pan met wat zout in 5-10 minuten beetgaar (afhankelijk van de grootte). 

Stap 4 van 7 - Voor de spruitjes:

Giet de spruitjes af. 

Stap 5 van 7 - Voor de spruitjes:

Voeg de 200 ml Campina Lichte Room toe en kook de spruitjes op een matig hoog vuur tot de helft van de room verdampt is.

Stap 6 van 7 - Voor de afwerking:

Schep de spruitjes op 4 warme borden of in een schaal.

Stap 7 van 7 - Voor de afwerking:

Bestrooi de spruitjes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel en 2 eetlepels fijngehakte koriander.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Spruitjes met geroosterde amandelen en koriander Spruitjes met geroosterde amandelen en koriander
Recept
Campina

Spruitjes met geroosterde amandelen en koriander

Hoofdgerecht
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de spruitjes:

  • 800
    g spruitjes
  • peper
  • zout
  • 200
    ml Campina Lichte Room (20% vet)

Voor de afwerking:

  • 2
    eetlepels amandelschilfers (geroosterd)
  • 2
    eetlepels koriander
Voor de spruitjes:
  1. Snijd een klein stukje van de onderkant van de spruitjes af, zodat de buitenste blaadjes loslaten, en pel de losse blaadjes eraf. 

  2. Was de spruitjes.

  3. Kook de spruitjes in ruim kokend water in een diepe pan met wat zout in 5-10 minuten beetgaar (afhankelijk van de grootte). 

  4. Giet de spruitjes af. 

  5. Voeg de 200 ml Campina Lichte Room toe en kook de spruitjes op een matig hoog vuur tot de helft van de room verdampt is.

Voor de afwerking:
  1. Schep de spruitjes op 4 warme borden of in een schaal.

  2. Bestrooi de spruitjes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel en 2 eetlepels fijngehakte koriander.

Recept
Campina
Rosbief met mosterdroom

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Krokant slaatje van buikspek en gebakken langoustines

Hoofdgerecht | 45 minuten