Sluiten
kookmodus
Spaghetti met gebakken scampi’s en kreeftenroomsaus
Stap 1 van 11

Kook de spaghetti al dente in een grote pot gezouten water, giet af en houd warm.

Stap 2 van 11

Leg de scampi's heel kort in een paar centimeter kokend water, giet ze af, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaal.

Stap 3 van 11

Pel de sjalot en snijd hem fijn.

Stap 4 van 11

Doe olijfolie in een kom en fruit hierin de sjalot, samen met de look.

Stap 5 van 11

Voeg er de tomaten aan toe, kruid met peper en een snuifje cayennepeper.

Stap 6 van 11

Laat 5 minuten sudderen.

Stap 7 van 11

Giet de kreeftensoep en de room erbij, roer goed om en laat rustig opwarmen.

Stap 8 van 11

Indien gewenst lichtjes zouten.

Stap 9 van 11

Bak de scampi's kort af in zeer hete olijfolie.

Stap 10 van 11

Doe de warme pasta in een diep bord of een ovenpannetje, overgiet met de saus en werk af met de gebakken scampi's.

Stap 11 van 11

Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht en laat even gratineren.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Spaghetti met gebakken scampi’s en kreeftenroomsaus Spaghetti met gebakken scampi’s en kreeftenroomsaus
Recept
Campina

Spaghetti met gebakken scampi’s en kreeftenroomsaus

Hoofdgerecht
20 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g spaghetti
  • 6
    scampi (per persoon)
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    blikjes kreeftensoep
  • 1
    blikjes tomatenblokjes
  • 1
    sjalotten
  • parmezaan
  • 1
    teentjes knoflook
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  1. Kook de spaghetti al dente in een grote pot gezouten water, giet af en houd warm.

  2. Leg de scampi's heel kort in een paar centimeter kokend water, giet ze af, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaal.

  3. Pel de sjalot en snijd hem fijn.

  4. Doe olijfolie in een kom en fruit hierin de sjalot, samen met de look.

  5. Voeg er de tomaten aan toe, kruid met peper en een snuifje cayennepeper.

  6. Laat 5 minuten sudderen.

  7. Giet de kreeftensoep en de room erbij, roer goed om en laat rustig opwarmen.

  8. Indien gewenst lichtjes zouten.

  9. Bak de scampi's kort af in zeer hete olijfolie.

  10. Doe de warme pasta in een diep bord of een ovenpannetje, overgiet met de saus en werk af met de gebakken scampi's.

  11. Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht en laat even gratineren.

Recept
Campina
Courgetti ragu bolognese

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Krokant slaatje van buikspek en gebakken langoustines

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Romig vispannetje met handgepelde grijze garnaaltjes

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gegrild varkenskroontje met bearnaise en lentesla

Hoofdgerecht | 45 minuten