Sluiten
kookmodus
Scones met witte chocolade en frambozenconfituur
Stap 1 van 10

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Stap 2 van 10

Zeef de bloem, het  bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom. 

Stap 3 van 10

Kneed met je handen  de boter erdoor tot ze helemaal is opgenomen door de bloem. 

Stap 4 van 10

Voeg de melk en de stukjes chocolade toe. Roer tot een smeuïg beslag. 

Stap 5 van 10

Strooi wat bloem op een glad werkvlak en leg hier het deeg op. Kneed goed met je handen. 

Stap 6 van 10

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 cm dik. 

Stap 7 van 10

Steek er met een glas of een vormpje rondjes uit van 5 tot 7 cm diameter. 

Stap 8 van 10

Bedek een bakplaat  met bakpapier en leg de rondjes deeg er voorzichtig op. 

Stap 9 van 10

Zet nadien 12 minuten in de oven.

Stap 10 van 10

Laat de scones afkoelen, snij ze doormidden en besmeer met frambozenconfituur.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Scones met witte chocolade en frambozenconfituur Scones met witte chocolade en frambozenconfituur
Recept
Campina

Scones met witte chocolade en frambozenconfituur

Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 200
    g bloem
  • 50
    g boter
  • 150
    ml Campina Halfvolle melk
  • 100
    g witte chocolade
  • frambozenconfituur
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 1
    zakje bakpoeder (16g)
  • 1
    snuifje zout
In de oven: 12 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 

  2. Zeef de bloem, het  bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom. 

  3. Kneed met je handen  de boter erdoor tot ze helemaal is opgenomen door de bloem. 

  4. Voeg de melk en de stukjes chocolade toe. Roer tot een smeuïg beslag. 

  5. Strooi wat bloem op een glad werkvlak en leg hier het deeg op. Kneed goed met je handen. 

  6. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 cm dik. 

  7. Steek er met een glas of een vormpje rondjes uit van 5 tot 7 cm diameter. 

  8. Bedek een bakplaat  met bakpapier en leg de rondjes deeg er voorzichtig op. 

  9. Zet nadien 12 minuten in de oven.

  10. Laat de scones afkoelen, snij ze doormidden en besmeer met frambozenconfituur.

Recept
Campina
Limoen Pudding

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
IJs-smoothie

Nagerecht | 250 minuten

Recept
Campina
Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn

Nagerecht | 35 minuten

Recept
Campina
Kleine chocoladesoufflés met frambozen

Nagerecht | 35 minuten