Sluiten
kookmodus
Scampi’s met currysaus
Stap 1 van 8

Stoof de sjalot enkele minuten in een klontje boter en voeg daarna de blokjes appel erbij.

Stap 2 van 8

Voeg het citroengras, de koriander, tomaten en curry toe.

Stap 3 van 8

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4 van 8

Giet de kippenbouillon erbij zodat alles net onder staat en laat 20 minuten sudderen.

Stap 5 van 8

Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.

Stap 6 van 8

Kruid de scampi's met peper en bak op een hoog vuur in een scheutje sesamolie.

Stap 7 van 8

Voeg op het einde nog een klein klontje boter toe voor de smaak en werk de scampi's af met een beetje bieslook.

Stap 8 van 8

Blender de gestoofde appeltjes samen met de kokosmelk, de room en een klontje boter en zeef de saus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Scampi’s met currysaus Scampi’s met currysaus
Recept
Campina

Scampi’s met currysaus

Lunch
20 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 16
    scampi
  • 3
    klontjes boter
  • 1
    appels (Jonagold, in blokjes)
  • 1
    appels (Granny Smith, in blokjes)
  • 1
    handjes koriander (vers)
  • 8
    kerstomaten (gehalveerd)
  • 3
    mespunt curry
  • 400
    ml kippenbouillon
  • 2
    eetlepels sesamolie
  • 1
    eetlepels bieslook (fijngesnipperd)
  • 1
    blikjes kokosmelk
  • 250
    g Campina Volle room (33% vet)
  • zout
  • peper
  1. Stoof de sjalot enkele minuten in een klontje boter en voeg daarna de blokjes appel erbij.

  2. Voeg het citroengras, de koriander, tomaten en curry toe.

  3. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Giet de kippenbouillon erbij zodat alles net onder staat en laat 20 minuten sudderen.

  5. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.

  6. Kruid de scampi's met peper en bak op een hoog vuur in een scheutje sesamolie.

  7. Voeg op het einde nog een klein klontje boter toe voor de smaak en werk de scampi's af met een beetje bieslook.

  8. Blender de gestoofde appeltjes samen met de kokosmelk, de room en een klontje boter en zeef de saus.

Recept
Campina
Flan met groenten

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Falafels met tzatziki

Lunch | 40 minuten

Recept
Campina
Romige venkelsoep

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Chorizocake met dip van mierikswortel

Lunch | 20 minuten