Sluiten
kookmodus
Falafels met tzatziki
Stap 1 van 8 - Falafels

Laat de kikkererwten een hele nacht weken in koud water.

Stap 2 van 8 - Falafels

Giet ze ’s ochtends af en laat ze drogen op een vaatdoek (opgelet de kikkererwten moeten helemaal droog zijn!).

Stap 3 van 8 - Falafels

Versnipper de ui en hak de look fijn.

Stap 4 van 8 - Falafels

Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot je een groene pasta hebt.

Stap 5 van 8 - Falafels

Rol met de hand balletjes volgens het gewenste formaat.

Stap 6 van 8 - Falafels

Bak de falafels in een pan met wat olijfolie of frituur ze.

Stap 7 van 8 - Falafels

Was de komkommer en snijd in plakken met een mandoline.

Stap 8 van 8 - Saus

Meng de plattekaas, het citroensap en olijfolie in een kom. Voeg er de plakken komkommer aan toe, breng op smaak met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Falafels met tzatziki Falafels met tzatziki
Recept
Campina

Falafels met tzatziki

Lunch
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g kikkererwten (gedroogd)
  • 2
    teentjes knoflook
  • 0,5
    uien
  • 0,5
    bussels koriander
  • 0,5
    bussels munt
  • 1
    theelepels baksoda
  • 1
    eetlepels sesamzaadjes
  • 2
    theelepels komijn
  • 0,5
    theelepels chilipoeder
  • 1
    theelepels roze peper
  • 250
    g Campina Volle Plattekaas
  • 1
    citroenen (enkel het sap)
  • komkommers
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Falafels
  1. Laat de kikkererwten een hele nacht weken in koud water.

  2. Giet ze ’s ochtends af en laat ze drogen op een vaatdoek (opgelet de kikkererwten moeten helemaal droog zijn!).

  3. Versnipper de ui en hak de look fijn.

  4. Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot je een groene pasta hebt.

  5. Rol met de hand balletjes volgens het gewenste formaat.

  6. Bak de falafels in een pan met wat olijfolie of frituur ze.

  7. Was de komkommer en snijd in plakken met een mandoline.

Saus
  1. Meng de plattekaas, het citroensap en olijfolie in een kom. Voeg er de plakken komkommer aan toe, breng op smaak met peper en zout.

Recept
Campina
Scampi’s met currysaus

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Gevulde komkommer met tonjin

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Courgettesoep met gorgonzola

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Chorizocake met dip van mierikswortel

Lunch | 20 minuten