Sluiten
kookmodus
Roulade van gevogelte, met paprika, en lichte risotto
Stap 1 van 19 - Roulade

Leg de pepers op de grill en verwijder daarna het vel.

Stap 2 van 19 - Roulade

Snijd de peper in fijne reepjes net als de aardbei.

Stap 3 van 19 - Roulade

Snijd de volledige halve gevogelteborst in twee.

Stap 4 van 19 - Roulade

Bestrooi met zout en peper.

Stap 5 van 19 - Roulade

Breng de aarbei- en de peperreepjes in de halve borstsnede aan.

Stap 6 van 19 - Roulade

Rol het gevogelte op en plaats het in de oven onder een bakfolie.

Stap 7 van 19 - Roulade

Zet de roulade in een oven van 65°C gedurende 45 minuten.

Stap 8 van 19 - Roulade

Verwarm de olie, voeg daarna de uien en de rijst toe.

Stap 9 van 19 - Roulade

Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.

Stap 10 van 19 - Roulade

Voeg geleidelijk de warme gevogelte (bouillon) toe aan de rijst en roer regelmatig.

Stap 11 van 19 - Roulade

Na een baktijd van 17 tot 20min van het vuur halen.

Stap 12 van 19 - Roulade

Parmezaan en boter toevoegen en zachtjes mengen.

Stap 13 van 19 - Roulade

De aardbei mixen met een beetje water, daarna in een zeef gieten om enkel het sap over te houden.

Stap 14 van 19 - Roulade

Verwarm de bereiding met de agar-agar tot 80°C.

Stap 15 van 19 - Roulade

Plaats het mengsel in een halfronde siliconen vorm en een tl Campina Karnemelkpap in het midden toevoegen.

Stap 16 van 19 - Roulade

Zet de bereiding in de frigo gedurende 20min.

Stap 17 van 19 - Roulade

1 bot krulpeterselie en bakken in plantaardige olie op 165°C gedurende 30 minuten.

Stap 18 van 19 - Roulade

Opzij zetten en laten uitlekken op papier.

Stap 19 van 19 - Extra

Voedselveilig bakpapier

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Roulade van gevogelte, met paprika, en lichte risotto Roulade van gevogelte, met paprika, en lichte risotto
Recept
Campina

Roulade van gevogelte, met paprika, en lichte risotto

Hoofdgerecht
45 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Roulade

  • 1
    gevogelteborsten (scharreldieren)
  • 1
    rode peper
  • 2
    aardbeien
  • zout
  • peper
  • 50
    g rijst
  • 10
    cl gevogeltebouillon
  • 10
    g parmezaan
  • 0,3
    uien (versnipperd)
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 10
    cl witte wijn
  • 100
    g aardbeien
  • 50
    g karnemelkpap
  • 1,8
    g Agar-agar
In de oven: 75 minuten
Roulade
  1. Leg de pepers op de grill en verwijder daarna het vel.

  2. Snijd de peper in fijne reepjes net als de aardbei.

  3. Snijd de volledige halve gevogelteborst in twee.

  4. Bestrooi met zout en peper.

  5. Breng de aarbei- en de peperreepjes in de halve borstsnede aan.

  6. Rol het gevogelte op en plaats het in de oven onder een bakfolie.

  7. Zet de roulade in een oven van 65°C gedurende 45 minuten.

  8. Verwarm de olie, voeg daarna de uien en de rijst toe.

  9. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.

  10. Voeg geleidelijk de warme gevogelte (bouillon) toe aan de rijst en roer regelmatig.

  11. Na een baktijd van 17 tot 20min van het vuur halen.

  12. Parmezaan en boter toevoegen en zachtjes mengen.

  13. De aardbei mixen met een beetje water, daarna in een zeef gieten om enkel het sap over te houden.

  14. Verwarm de bereiding met de agar-agar tot 80°C.

  15. Plaats het mengsel in een halfronde siliconen vorm en een tl Campina Karnemelkpap in het midden toevoegen.

  16. Zet de bereiding in de frigo gedurende 20min.

  17. 1 bot krulpeterselie en bakken in plantaardige olie op 165°C gedurende 30 minuten.

  18. Opzij zetten en laten uitlekken op papier.

Extra
  1. Voedselveilig bakpapier

Recept
Campina
Espuma van verse kaas, rode bieten carpaccio, brunoise van aardbei en appel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Pasta Carbonara

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Cannelloni met shiitake, chorizo en lichte roomsaus met salie

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht | 45 minuten