Sluiten
kookmodus
Tonijn à la plancha
Stap 1 van 16 - Voor de tonijn:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 16 - Voor de tonijn:

Snij het hoedje van de tomaten.

Stap 3 van 16 - Voor de tonijn:

Pers de knoflook en meng hem in een kom samen met de peterselie, het paneermeel en de olijfolie. Kruid met zout en peper.

Stap 4 van 16 - Voor de tonijn:

Vul de tomaten met het mengsel.

Stap 5 van 16 - Voor de tonijn:

Zet 20 minuten in de oven.

Stap 6 van 16 - Voor de tonijn:

Strijk de tonijn in met olijfolie. Doe er zout en peper over.

Stap 7 van 16 - Voor de tonijn:

Leg de tonijn op de grill (plancha of grillpan) en laat hem 5 minuten op dezelfde kant grillen.

Stap 8 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Start met het maken van de gastrique, dat is de basis van de bearnaiseroomsaus.

Stap 9 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

De wijn, dragon, zwarte peper, zout, witte wijnazijn en mosterdzaad gaan samen in een steelpan.

Stap 10 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Breng deze ingrediënten samen tot aan het kookpunt. Laat enkele minuten zachtjes borrelen, net tegen het kookpunt.

Stap 11 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Je zou ongeveer een halve liter vloeistof moeten overhouden.

Stap 12 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Neem een zeef en giet er de zelfgemaakte gastrique door. Zet eventjes aan de kant.

Stap 13 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Neem een tweede pannetje en smelt er de boter in. Zorg wel dat de boter niet gaat kleuren. Na een tijdje gaan er witte vlokjes bovendrijven, die schep je er voorzichtig af.

Stap 14 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Giet de gesmolten boter over in een ander potje.

Stap 15 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

In een nieuwe pan doe je de eierdooiers met enkele eetlepels gastrique. Zet die pannetje op een kleinere pan met een bodempje water. Klop, au bain-marie, tot je een stevige sabayon krijgt. Draai het vuur een beetje lager, zodat het geheel niet gaat aanbranden.

Stap 16 van 16 - Voor de bearnaisesaus:

Doe de overige ingrediënten in de saus: de verse kervel en dragon, room, peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tonijn à la plancha Tonijn à la plancha
Recept
Campina

Tonijn à la plancha

Hoofdgerecht
45 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de tonijn:

  • 4
    tonijnsteaks (gemiddelde dikte)
  • 8
    tomaten
  • 1
    teentjes knoflook
  • 2
    eetlepels peterselie (gesnipperd)
  • 2
    eetlepels paneermeel
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Voor de bearnaisesaus:

  • 500
    ml witte wijnazijn
  • 1
    l witte wijn
  • 1
    bosjes dragon
  • 1
    eetlepels peperbolletjes (geplet)
  • 2
    eetlepels mosterdzaad
  • 4
    eieren (enkel de dooier)
  • 100
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • kervel
  • dragon (verse)
  • peper
  • zout
In de oven: 20 minuten
Voor de tonijn:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij het hoedje van de tomaten.

  3. Pers de knoflook en meng hem in een kom samen met de peterselie, het paneermeel en de olijfolie. Kruid met zout en peper.

  4. Vul de tomaten met het mengsel.

  5. Zet 20 minuten in de oven.

  6. Strijk de tonijn in met olijfolie. Doe er zout en peper over.

  7. Leg de tonijn op de grill (plancha of grillpan) en laat hem 5 minuten op dezelfde kant grillen.

Voor de bearnaisesaus:
  1. Start met het maken van de gastrique, dat is de basis van de bearnaiseroomsaus.

  2. De wijn, dragon, zwarte peper, zout, witte wijnazijn en mosterdzaad gaan samen in een steelpan.

  3. Breng deze ingrediënten samen tot aan het kookpunt. Laat enkele minuten zachtjes borrelen, net tegen het kookpunt.

  4. Je zou ongeveer een halve liter vloeistof moeten overhouden.

  5. Neem een zeef en giet er de zelfgemaakte gastrique door. Zet eventjes aan de kant.

  6. Neem een tweede pannetje en smelt er de boter in. Zorg wel dat de boter niet gaat kleuren. Na een tijdje gaan er witte vlokjes bovendrijven, die schep je er voorzichtig af.

  7. Giet de gesmolten boter over in een ander potje.

  8. In een nieuwe pan doe je de eierdooiers met enkele eetlepels gastrique. Zet die pannetje op een kleinere pan met een bodempje water. Klop, au bain-marie, tot je een stevige sabayon krijgt. Draai het vuur een beetje lager, zodat het geheel niet gaat aanbranden.

  9. Doe de overige ingrediënten in de saus: de verse kervel en dragon, room, peper en zout.

Recept
Campina
Hazenrug met peperroomsaus en knolselderpuree

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Pistoletkommetjes met eiersalade en verse peterselie

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Licht gezouten lam met zure aardappel en oesterzwammen

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Romig stoofvlees

Hoofdgerecht | 45 minuten