Sluiten
kookmodus
Balletjes in tomatensaus
Stap 1 van 9

Verhit de olijfolie in een diepe pan.

Stap 2 van 9

Doe de ui erbij en bak glazig.

Stap 3 van 9

Voeg dan de tomatenblokjes en de knoflook toe. Laat 10 minuten sudderen.

Stap 4 van 9

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de cayennepeper naar smaak.

Stap 5 van 9

Rol balletjes zo groot als een golfballetje en laat ze 15 minuten garen in de saus.

Stap 6 van 9

Haal de balletjes uit de saus. Leg ze in een ovenschaal.

Stap 7 van 9

Werk de saus verder af met de Campina Volle Room en de fijngesneden basilicum.

Stap 8 van 9

Giet de saus over de balletjes. Verdeel de mozzarella over de ovenschaal en zet even onder de ovengrill tot de kaas licht gesmolten is.

Stap 9 van 9

Serveer meteen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Balletjes in tomatensaus Balletjes in tomatensaus
Recept
Campina

Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
45 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 800
    g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1
    uien (fijngehakt)
  • 3
    teentjes knoflook (geperst)
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 4
    eetlepels basilicum (fijngesneden)
  • 700
    g gemeng gehakt
  • 1
    eieren
  • 2
    eetlepels paneermeel
  • cayennepeper (naar smaak)
  • 150
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 2
    bolletjes mozarella
  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan.

  2. Doe de ui erbij en bak glazig.

  3. Voeg dan de tomatenblokjes en de knoflook toe. Laat 10 minuten sudderen.

  4. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de cayennepeper naar smaak.

  5. Rol balletjes zo groot als een golfballetje en laat ze 15 minuten garen in de saus.

  6. Haal de balletjes uit de saus. Leg ze in een ovenschaal.

  7. Werk de saus verder af met de Campina Volle Room en de fijngesneden basilicum.

  8. Giet de saus over de balletjes. Verdeel de mozzarella over de ovenschaal en zet even onder de ovengrill tot de kaas licht gesmolten is.

  9. Serveer meteen.

Recept
Campina
Quiche met spinazie en feta

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Zalm, zeekraal en romige oesterjus

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Rode poon in kervel-roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten