Verwijder de bovenkant en harde buitenste bladeren van de venkel. Snij hem nadien in 4 of 8 stukken, afhankelijk van de grootte.
Laat de venkel samen met de ui en knoflook stoven. Voeg nadien de tijm toe. Stoof aan tot het geheel glazig ziet en kruid af met peper, zout en een snuifje cayennepeper.
Voeg de bouillon toe en laat het mengsel zachtjes doorkoken.
Mix het geheel tot soep wanneer de groenten gaargekookt zijn.
Voeg de room toe en roer.
Plooi roosjes van de pancettasneetjes en bak in de oven op 200°C tot ze lekker krokant zijn.
Dresseer je soep met wat groen van de venkel en een pancettaroosje.
Verwijder de bovenkant en harde buitenste bladeren van de venkel. Snij hem nadien in 4 of 8 stukken, afhankelijk van de grootte.
Laat de venkel samen met de ui en knoflook stoven. Voeg nadien de tijm toe. Stoof aan tot het geheel glazig ziet en kruid af met peper, zout en een snuifje cayennepeper.
Voeg de bouillon toe en laat het mengsel zachtjes doorkoken.
Mix het geheel tot soep wanneer de groenten gaargekookt zijn.
Voeg de room toe en roer.
Plooi roosjes van de pancettasneetjes en bak in de oven op 200°C tot ze lekker krokant zijn.
Dresseer je soep met wat groen van de venkel en een pancettaroosje.