Sluiten
kookmodus
Romige champignonsoep
Stap 1 van 13

Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.

Stap 2 van 13

Maak de sjalotten schoon en snijd ze heel fijn.

Stap 3 van 13

Neem een soeppan en smelt 15 g boter op een laag vuurtje.

Stap 4 van 13

Fruit de fijngesneden sjalot in de boter en voeg de champignons toe samen met het citroensap.

Stap 5 van 13

Doe de kalfs-of kippenbouillon in de soeppan en laat de champignons 4 minuten meekoken.

Stap 6 van 13

Schep nu de champignons uit de soeppan en houd ze apart.

Stap 7 van 13

Smelt 30 g boter in een andere soeppan en voeg al roerend de bloem toe.

Stap 8 van 13

Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.

Stap 9 van 13

Laat de roux even opwarmen maar laat het mengsel niet bruin worden.

Stap 10 van 13

Giet er langzaam de bouillon bij en breng aan de kook.

Stap 11 van 13

Laat de soep, op een laag vuur, 15 minuten gaar worden.

Stap 12 van 13

Voeg als laatste de Nutroma Romig samen met de champignons toe.

Stap 13 van 13

Breng de champignongsoep verder op smaak met fijngehakte peterselie, peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Romige champignonsoep Romige champignonsoep
Recept
Campina

Romige champignonsoep

Lunch
25 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g champignons
  • 40
    g boter
  • 40
    g bloem
  • 2
    sjalotten
  • 7,5
    dl kalfsbouillon
  • 2,5
    dl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    theelepels citroensap
  • 1
    bussels platte peterselie
  • peper
  • zout
  1. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.

  2. Maak de sjalotten schoon en snijd ze heel fijn.

  3. Neem een soeppan en smelt 15 g boter op een laag vuurtje.

  4. Fruit de fijngesneden sjalot in de boter en voeg de champignons toe samen met het citroensap.

  5. Doe de kalfs-of kippenbouillon in de soeppan en laat de champignons 4 minuten meekoken.

  6. Schep nu de champignons uit de soeppan en houd ze apart.

  7. Smelt 30 g boter in een andere soeppan en voeg al roerend de bloem toe.

  8. Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.

  9. Laat de roux even opwarmen maar laat het mengsel niet bruin worden.

  10. Giet er langzaam de bouillon bij en breng aan de kook.

  11. Laat de soep, op een laag vuur, 15 minuten gaar worden.

  12. Voeg als laatste de Nutroma Romig samen met de champignons toe.

  13. Breng de champignongsoep verder op smaak met fijngehakte peterselie, peper en zout.

Recept
Campina
Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Maïssalade

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Pinxto met kruidenkaaskoekje, radijzen en pijpajuin

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Bruschetta’s met paprikatapenade

Lunch | 15 minuten