Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze heel fijn.
Neem een soeppan en smelt 15 g boter op een laag vuurtje.
Fruit de fijngesneden sjalot in de boter en voeg de champignons toe samen met het citroensap.
Doe de kalfs-of kippenbouillon in de soeppan en laat de champignons 4 minuten meekoken.
Schep nu de champignons uit de soeppan en houd ze apart.
Smelt 30 g boter in een andere soeppan en voeg al roerend de bloem toe.
Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
Laat de roux even opwarmen maar laat het mengsel niet bruin worden.
Giet er langzaam de bouillon bij en breng aan de kook.
Laat de soep, op een laag vuur, 15 minuten gaar worden.
Voeg als laatste de Nutroma Romig samen met de champignons toe.
Breng de champignongsoep verder op smaak met fijngehakte peterselie, peper en zout.
Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze heel fijn.
Neem een soeppan en smelt 15 g boter op een laag vuurtje.
Fruit de fijngesneden sjalot in de boter en voeg de champignons toe samen met het citroensap.
Doe de kalfs-of kippenbouillon in de soeppan en laat de champignons 4 minuten meekoken.
Schep nu de champignons uit de soeppan en houd ze apart.
Smelt 30 g boter in een andere soeppan en voeg al roerend de bloem toe.
Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
Laat de roux even opwarmen maar laat het mengsel niet bruin worden.
Giet er langzaam de bouillon bij en breng aan de kook.
Laat de soep, op een laag vuur, 15 minuten gaar worden.
Voeg als laatste de Nutroma Romig samen met de champignons toe.
Breng de champignongsoep verder op smaak met fijngehakte peterselie, peper en zout.