Sluiten
kookmodus
Gestoofde courgette en tomaat met basilicum
Stap 1 van 8

Pel en snijd de ajuin in ringen.

Stap 2 van 8

Was en snijd de courgette in plakjes van ca. 2 cm.

Stap 3 van 8

Was en snijd de tomaten in blokjes.

Stap 4 van 8

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin op een matig hoog vuur de uienringen en de courgetteplakjes met wat zout (ca. 3 minuten).

Stap 5 van 8

Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse tuinkruiden en een 1/2 dl water toe en stoof dit met het deksel op de pan in 10 minuten gaar.

Stap 6 van 8

Geregeld omscheppen.

Stap 7 van 8

Voeg de 125 ml Campina room toe en verwarm deze  nog ca. 3 minuten mee.

Stap 8 van 8

Roer de basilicumreepjes erdoor, breng op smaak met wat zout en wat peper en schep de gestoofde courgette op 4 warme borden.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gestoofde courgette en tomaat met basilicum Gestoofde courgette en tomaat met basilicum
Recept
Campina

Gestoofde courgette en tomaat met basilicum

Lunch
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    uien
  • 1
    courgettes
  • 3
    vleestomaten
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1
    theelepels tuinkruiden (gedroogd)
  • 125
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 4
    eetlepels basilicum
  1. Pel en snijd de ajuin in ringen.

  2. Was en snijd de courgette in plakjes van ca. 2 cm.

  3. Was en snijd de tomaten in blokjes.

  4. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin op een matig hoog vuur de uienringen en de courgetteplakjes met wat zout (ca. 3 minuten).

  5. Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse tuinkruiden en een 1/2 dl water toe en stoof dit met het deksel op de pan in 10 minuten gaar.

  6. Geregeld omscheppen.

  7. Voeg de 125 ml Campina room toe en verwarm deze  nog ca. 3 minuten mee.

  8. Roer de basilicumreepjes erdoor, breng op smaak met wat zout en wat peper en schep de gestoofde courgette op 4 warme borden.

Recept
Campina
Zalmrolletje met zure room

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Saltimbocca met romige dipsaus

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Aardappelrösti’s

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Quiche met witloof, aardappelen en spek

Lunch | 25 minuten