Sluiten
kookmodus
Roergebakken doperwtjes met spekjes
Stap 1 van 7

Kook de doperwtjes 3 minuten in ruim kokend water met wat zout in een diepe pan.

Stap 2 van 7

Pel en snijd ondertussen de ajuin fijn.

Stap 3 van 7

Giet het kookwater af. 

Stap 4 van 7

Bak 50 gr reepjes ontbijtspek op een laag vuur uit in een wok of diepe braadpan. 

Stap 5 van 7

Giet de doperwtjes af en voeg ze met het fijngesneden uitje aan de spekjes toe en roerbak deze ca. 2 minuten. 

Stap 6 van 7

Voeg de Campina room toe en laat deze ca. 3 minuten meekoken.

Stap 7 van 7

Schep de doperwtjes in een schaal.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Roergebakken doperwtjes met spekjes Roergebakken doperwtjes met spekjes
Recept
Campina

Roergebakken doperwtjes met spekjes

Lunch
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 600
    g erwtjes
  • zout
  • peper
  • 1
    uien
  • 200
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 2
    eetlepels peterselie
  • 50
    g spek
  1. Kook de doperwtjes 3 minuten in ruim kokend water met wat zout in een diepe pan.

  2. Pel en snijd ondertussen de ajuin fijn.

  3. Giet het kookwater af. 

  4. Bak 50 gr reepjes ontbijtspek op een laag vuur uit in een wok of diepe braadpan. 

  5. Giet de doperwtjes af en voeg ze met het fijngesneden uitje aan de spekjes toe en roerbak deze ca. 2 minuten. 

  6. Voeg de Campina room toe en laat deze ca. 3 minuten meekoken.

  7. Schep de doperwtjes in een schaal.

Recept
Campina
Taco’s met rundsvlees en avocado

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Kalfsgebraad met citroen

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Courgettesoep met gorgonzola

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Lasagne met zalm en spinazie

Lunch | 25 minuten