Sluiten
kookmodus
Lasagne van oesterzwammen
Stap 1 van 14

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2 van 14

Trek de oesterzwammen in gelijke delen.

Stap 3 van 14

Stoof aan in olijfolie, met de geperste knoflook, limoensap en -zeste, kruiden met peper en zout.

Stap 4 van 14

Leg de oesterzwammen op een ingevette bakplaat en plaats in de oven op 160°C voor 30 minuten.

Stap 5 van 14

Draai de zwammen telkens na 10 minuten om tot ze mooi bruin zijn, haal uit de oven, laat afkoelen.

Stap 6 van 14

Snijd de aubergine in blokjes en stoof aan.

Stap 7 van 14

Smelt de boter in een antikleefpan, stoof de ui en look tot ze glazig zijn.

Stap 8 van 14

Neem de pan van het vuur, voeg de ricotta, de geitenkaas, de Campina Volle Brabantse plattekaas en het ei toe.

Stap 9 van 14

Kruid met peper en zout (eventueel wat paprika en nootmuskaat).

Stap 10 van 14

Snijd de aubergine in dunne plakjes, leg op de ingevette bakplaat en bak op 230°C tot ze goudgeel zijn. Draai af en toe om (om kleven te voorkomen).

Stap 11 van 14

Maak de lasagne in een vuurvaste schotel.

Stap 12 van 14

Stel de lasagne samen: plakje lasagnedeeg, besprenkel met olijfolie, laagje kaassaus, laagje aubergine, laagje oesterzwam.

Stap 13 van 14

Herhaal tot alles opgebruikt is, eindig met een laagje kaassaus.

Stap 14 van 14

Bak in een oven op 170°C gedurende 30 minuten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Lasagne van oesterzwammen Lasagne van oesterzwammen
Recept
Campina

Lasagne van oesterzwammen

Lunch
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    g oesterzwammen
  • olijfolie
  • 3
    aubergines
  • 3
    teentjes knoflook (geperst)
  • 2
    teentjes knoflook (geplet)
  • 1
    limoenen (zeste & sap)
  • zout
  • peper
  • 6
    blaadjes lasagne
  • 2
    eetlepels boter
  • 1
    uien (grofgesneden)
  • 150
    g ricotta
  • 100
    g verse geitenkaas (zacht)
  • 150
    g Campina Volle Plattekaas
  • 1
    eieren
In de oven: 60 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Trek de oesterzwammen in gelijke delen.

  3. Stoof aan in olijfolie, met de geperste knoflook, limoensap en -zeste, kruiden met peper en zout.

  4. Leg de oesterzwammen op een ingevette bakplaat en plaats in de oven op 160°C voor 30 minuten.

  5. Draai de zwammen telkens na 10 minuten om tot ze mooi bruin zijn, haal uit de oven, laat afkoelen.

  6. Snijd de aubergine in blokjes en stoof aan.

  7. Smelt de boter in een antikleefpan, stoof de ui en look tot ze glazig zijn.

  8. Neem de pan van het vuur, voeg de ricotta, de geitenkaas, de Campina Volle Brabantse plattekaas en het ei toe.

  9. Kruid met peper en zout (eventueel wat paprika en nootmuskaat).

  10. Snijd de aubergine in dunne plakjes, leg op de ingevette bakplaat en bak op 230°C tot ze goudgeel zijn. Draai af en toe om (om kleven te voorkomen).

  11. Maak de lasagne in een vuurvaste schotel.

  12. Stel de lasagne samen: plakje lasagnedeeg, besprenkel met olijfolie, laagje kaassaus, laagje aubergine, laagje oesterzwam.

  13. Herhaal tot alles opgebruikt is, eindig met een laagje kaassaus.

  14. Bak in een oven op 170°C gedurende 30 minuten.

Recept
Campina
Koud soepje van grijze garnalen met mango

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Waldorfsalade

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Aardappelrösti’s

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Saltimbocca met romige dipsaus

Lunch | 25 minuten