Sluiten
kookmodus
Aardappelrösti’s
Stap 1 van 12

Kook de aardappels tot ze bijna gaar maar nog stevig zijn. Laat afkoelen. Het beste kook je ze de avond vooraf.

Stap 2 van 12

Verwijder de schil van de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.

Stap 3 van 12

Snijd de lente-ui fijn en meng voorzichtig met de aardappel. Kruid met peper en zout.

Stap 4 van 12

Vermeng de Campina Magere Verse kaas met wat fijngesneden lente-uit en een snuifje zout.

Stap 5 van 12

Zet in de koelkast.

Stap 6 van 12

Verwarm een beetje olijfolie in een pan.

Stap 7 van 12

Neem wat van het aardappelmengsel en leg het in de pan tot je een dik pannenkoekje hebt.

Stap 8 van 12

Druk aan, maar niet te hard! Bak tot je de rösti kan bewegen als je de pan heen en weer schudt.

Stap 9 van 12

Leg een bord op de pan en draai de pan om.

Stap 10 van 12

De rösti zou nu op je bord moeten liggen, waardoor je hem makkelijk terug in de pan kan schuiven. Zo kan je de andere kant bakken.

Stap 11 van 12

Bak ondertussen de eitjes.

Stap 12 van 12

Schik de rösti’s op een bord. Schik er een gebakken eitje op en werk af met een lepeltje magere kaas met lente-ui.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Aardappelrösti’s Aardappelrösti’s
Recept
Campina

Aardappelrösti’s

Lunch
20 minuten | Vegetarisch
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 200
    g aardappelen (gekookt in schil)
  • 30
    g lente-uitjes
  • 1
    snuifje peper
  • 1
    snuifje zout
  • 2
    eieren
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 4
    eetlepels Campina Magere Verse Kaas
  • 1
    lente-uitjes (fijngesneden)
  1. Kook de aardappels tot ze bijna gaar maar nog stevig zijn. Laat afkoelen. Het beste kook je ze de avond vooraf.

  2. Verwijder de schil van de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.

  3. Snijd de lente-ui fijn en meng voorzichtig met de aardappel. Kruid met peper en zout.

  4. Vermeng de Campina Magere Verse kaas met wat fijngesneden lente-uit en een snuifje zout.

  5. Zet in de koelkast.

  6. Verwarm een beetje olijfolie in een pan.

  7. Neem wat van het aardappelmengsel en leg het in de pan tot je een dik pannenkoekje hebt.

  8. Druk aan, maar niet te hard! Bak tot je de rösti kan bewegen als je de pan heen en weer schudt.

  9. Leg een bord op de pan en draai de pan om.

  10. De rösti zou nu op je bord moeten liggen, waardoor je hem makkelijk terug in de pan kan schuiven. Zo kan je de andere kant bakken.

  11. Bak ondertussen de eitjes.

  12. Schik de rösti’s op een bord. Schik er een gebakken eitje op en werk af met een lepeltje magere kaas met lente-ui.

Recept
Campina
Parmezaanwafels met gebakken chorizo

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Saltimbocca met romige dipsaus

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Zalmrolletje met zure room

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Mosselen in kokosmelk

Lunch | 40 minuten