Sluiten
kookmodus
Penne met room en gerookte zalm
Stap 1 van 9

Kook de penne in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2 van 9

Verwarm alvast de borden.

Stap 3 van 9

Snijd de zalm in fijne plakjes van een centimeter breed.

Stap 4 van 9

Smelt de boter in een grote pan, voeg de room toe en een derde van de zalm. Laat zachtjes opwarmen zonder te koken.

Stap 5 van 9

Trek de blaadjes van de tijm en doe de helft ervan bij de saus.

Stap 6 van 9

Blijf roeren tot de zalm gaar is, ongeveer 3 tot 4 minuten.

Stap 7 van 9

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 8 van 9

Giet de pasta af en meng hem door de saus.

Stap 9 van 9

Verdeel over de borden en schik de rest van de zalm en de tijm over het gerecht.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Penne met room en gerookte zalm Penne met room en gerookte zalm
Recept
Campina

Penne met room en gerookte zalm

Lunch
30 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 350
    g penne
  • 125
    g gerookte zalm (fijne plakjes)
  • 125
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    takjes tijm
  • 25
    g boter
  1. Kook de penne in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verwarm alvast de borden.

  3. Snijd de zalm in fijne plakjes van een centimeter breed.

  4. Smelt de boter in een grote pan, voeg de room toe en een derde van de zalm. Laat zachtjes opwarmen zonder te koken.

  5. Trek de blaadjes van de tijm en doe de helft ervan bij de saus.

  6. Blijf roeren tot de zalm gaar is, ongeveer 3 tot 4 minuten.

  7. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Giet de pasta af en meng hem door de saus.

  9. Verdeel over de borden en schik de rest van de zalm en de tijm over het gerecht.

Recept
Campina
Pastasalade

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Lenteloempia’s

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Rundstaco’s

Lunch | 40 minuten

Recept
Campina
Pinxto met kruidenkaaskoekje, radijzen en pijpajuin

Lunch | 30 minuten