Stoof het witloof aan in de boter en laat goed uitlekken zodat al het vocht zo veel mogelijk verdwijnt.
Snijd de aardappel in blokjes en doe hetzelfde met het spek. Stoof aan.
Wrijf de bloem en de boter met de handen door elkaar, tot zolang er een kruimelig mengsel ontstaat.
Voeg de andere ingrediënten toe, kneed kort en krachtig. Laat rusten.
Neem een taartvorm, doe het deeg er in en dek af met bakpapier en wat kiezelsteentjes op, zodat het deeg niet omhoog komt. Zet gedurende 10 minuten in een oven op 200°C.
Neem uit de oven en verdeel witloof, spek en aardappel op het deeg. Zet nog gedurende 3 minuten in de oven.
Verdeel de ingrediënten voor de quiche voorzichtig over het geheel en zet nog 15 tot 20 minuten in een oven op 180°C.
Stoof het witloof aan in de boter en laat goed uitlekken zodat al het vocht zo veel mogelijk verdwijnt.
Snijd de aardappel in blokjes en doe hetzelfde met het spek. Stoof aan.
Wrijf de bloem en de boter met de handen door elkaar, tot zolang er een kruimelig mengsel ontstaat.
Voeg de andere ingrediënten toe, kneed kort en krachtig. Laat rusten.
Neem een taartvorm, doe het deeg er in en dek af met bakpapier en wat kiezelsteentjes op, zodat het deeg niet omhoog komt. Zet gedurende 10 minuten in een oven op 200°C.
Neem uit de oven en verdeel witloof, spek en aardappel op het deeg. Zet nog gedurende 3 minuten in de oven.
Verdeel de ingrediënten voor de quiche voorzichtig over het geheel en zet nog 15 tot 20 minuten in een oven op 180°C.