Sluiten
kookmodus
Quiche met witloof, aardappelen en spek
Stap 1 van 7

Stoof het witloof aan in de boter en laat goed uitlekken zodat al het vocht zo veel mogelijk verdwijnt.

Stap 2 van 7

Snijd de aardappel in blokjes en doe hetzelfde met het spek. Stoof aan.

Stap 3 van 7

Wrijf de bloem en de boter met de handen door elkaar, tot zolang er een kruimelig mengsel ontstaat.

Stap 4 van 7

Voeg de andere ingrediënten toe, kneed kort en krachtig. Laat rusten.

Stap 5 van 7

Neem een taartvorm, doe het deeg er in en dek af met bakpapier en wat kiezelsteentjes op, zodat het deeg niet omhoog komt. Zet gedurende 10 minuten in een oven op 200°C.

Stap 6 van 7

Neem uit de oven en verdeel witloof, spek en aardappel op het deeg. Zet nog gedurende 3 minuten in de oven.

Stap 7 van 7

Verdeel de ingrediënten voor de quiche voorzichtig over het geheel en zet nog 15 tot 20 minuten in een oven op 180°C.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Quiche met witloof, aardappelen en spek Quiche met witloof, aardappelen en spek
Recept
Campina

Quiche met witloof, aardappelen en spek

Lunch
25 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 125
    g bloem
  • 62,5
    g boter
  • 1,5
    stronkjes witloof
  • 0,5
    aardappelen
  • 50
    g spek (gezouten en lichtgerookte)
  • 10
    g Kaas (gemalen)
  • snuifje zout
  • snuifje suiker
  • 0,5
    eieren
  • 12,5
    cl water
  • 125
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 50
    ml Campina Volle melk
  • 0,5
    eieren
  • 1
    eieren (eierdooier)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
In de oven: 30 minuten
  1. Stoof het witloof aan in de boter en laat goed uitlekken zodat al het vocht zo veel mogelijk verdwijnt.

  2. Snijd de aardappel in blokjes en doe hetzelfde met het spek. Stoof aan.

  3. Wrijf de bloem en de boter met de handen door elkaar, tot zolang er een kruimelig mengsel ontstaat.

  4. Voeg de andere ingrediënten toe, kneed kort en krachtig. Laat rusten.

  5. Neem een taartvorm, doe het deeg er in en dek af met bakpapier en wat kiezelsteentjes op, zodat het deeg niet omhoog komt. Zet gedurende 10 minuten in een oven op 200°C.

  6. Neem uit de oven en verdeel witloof, spek en aardappel op het deeg. Zet nog gedurende 3 minuten in de oven.

  7. Verdeel de ingrediënten voor de quiche voorzichtig over het geheel en zet nog 15 tot 20 minuten in een oven op 180°C.

Recept
Campina
Pinxto met kruidenkaaskoekje, radijzen en pijpajuin

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Gevulde komkommer met tonjin

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Thaise garnalencurry

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Wraps met tomaat

Lunch | 30 minuten