Sluiten
kookmodus
Kabeljauwhapje met hartige slagroom
Stap 1 van 15

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 van 15

Neem de bakplaat en leg er bakpapier op.

Stap 3 van 15

Zet de 4 sneetjes serranoham in de oven gedurende 10 minuten.

Stap 4 van 15

Klop de room op tot slagroom.

Stap 5 van 15

Kruid de slagroom met peper en zout.

Stap 6 van 15

Snipper de witloof fijn.

Stap 7 van 15

Haal de serranoham uit de oven en laat afkoelen.

Stap 8 van 15

Verkruimel 3 sneetjes en leg 1 sneetje van de ham opzij.

Stap 9 van 15

Meng voorzichtig de slagroom met de peterselie, de versnipperde ham en het witloof.

Stap 10 van 15

Zet het mengsel in de koelkast.

Stap 11 van 15

Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en bak in de pan.

Stap 12 van 15

Doe de slagroom in een spuitzak.

Stap 13 van 15

Spuit een toefje slagroom op elk stukje kabeljauw.

Stap 14 van 15

Bestrooi met fijngesnipperde peterselie.

Stap 15 van 15

Plaats een klein stukje serranoham op elk hapje.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kabeljauwhapje met hartige slagroom Kabeljauwhapje met hartige slagroom
Recept
Campina

Kabeljauwhapje met hartige slagroom

Lunch
20 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 4
    sneetjes serranoham
  • 3
    stronkjes witloof
  • 600
    g kabeljauwhaasjes
  • peper
  • zout
  • peterselie
In de oven: 10 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Neem de bakplaat en leg er bakpapier op.

  3. Zet de 4 sneetjes serranoham in de oven gedurende 10 minuten.

  4. Klop de room op tot slagroom.

  5. Kruid de slagroom met peper en zout.

  6. Snipper de witloof fijn.

  7. Haal de serranoham uit de oven en laat afkoelen.

  8. Verkruimel 3 sneetjes en leg 1 sneetje van de ham opzij.

  9. Meng voorzichtig de slagroom met de peterselie, de versnipperde ham en het witloof.

  10. Zet het mengsel in de koelkast.

  11. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en bak in de pan.

  12. Doe de slagroom in een spuitzak.

  13. Spuit een toefje slagroom op elk stukje kabeljauw.

  14. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie.

  15. Plaats een klein stukje serranoham op elk hapje.

Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Waldorfsalade

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Pastasalade met rundslapjes, wasabi- roomdressing, komkommer en munt

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Gestoofde courgette en tomaat met basilicum

Lunch | 20 minuten