Sluiten
kookmodus
Chorizocake met dip van mierikswortel
Stap 1 van 8 - Cake

Verwarm de oven op 180°C.

Stap 2 van 8 - Cake

Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop de eieren los en voeg ze toe.

Stap 3 van 8 - Cake

Voeg dan ook de melk, kaas, chorizo en olijven toe en roer alles tot een homogeen deeg.

Stap 4 van 8 - Cake

Vul de bakvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten op 180°C.

Stap 5 van 8 - Cake

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Stap 6 van 8 - Dip van mierikswortel

Meng de mierikswortel met de zure room en kruid af met peper en zout.

Stap 7 van 8 - Dip van mierikswortel

Snij de cake in plakjes en schik ze dan in de lunchbox met enkele blaadjes sla.

Stap 8 van 8 - Dip van mierikswortel

Besmeer ze naar smaak met de dip van mierikswortel.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Chorizocake met dip van mierikswortel Chorizocake met dip van mierikswortel
Recept
Campina

Chorizocake met dip van mierikswortel

Lunch
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Cake

  • 250
    g bloem
  • 1
    zakje bakpoeder
  • 125
    ml Campina Halfvolle melk (kamertemperatuur)
  • 10
    ml olijfolie
  • 3
    eieren
  • 70
    g Comté-kaas (geraspt)
  • 100
    g zwarte olijven
  • 120
    g chorizo (in blokjes gesneden)

Dip van mierikswortel

  • 2
    theelepels mierikswortel (geraspt)
  • 60
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • peper
  • zout
In de oven: 45 minuten
Cake
  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop de eieren los en voeg ze toe.

  3. Voeg dan ook de melk, kaas, chorizo en olijven toe en roer alles tot een homogeen deeg.

  4. Vul de bakvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten op 180°C.

  5. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Dip van mierikswortel
  1. Meng de mierikswortel met de zure room en kruid af met peper en zout.

  2. Snij de cake in plakjes en schik ze dan in de lunchbox met enkele blaadjes sla.

  3. Besmeer ze naar smaak met de dip van mierikswortel.

Recept
Campina
Pinxto met kruidenkaaskoekje, radijzen en pijpajuin

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Romige venkelsoep

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Pastasalade

Lunch | 15 minuten