Sluiten
kookmodus
Pittige pompoensoep met zalm
Stap 1 van 5

Snij de pompoen in blokjes. Schil de wortel en snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. 

Stap 2 van 5

Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg er de wortel  en pompoen aan toe. Kruid met korianderpoeder, kerrie, cayennepeper, peper en  zout. Laat even stoven. 

Stap 3 van 5

Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten  sudderen. 

Stap 4 van 5

Roer 150 ml zure room door de soep. Laat ze nog eventjes  doorkoken en mix. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Stap 5 van 5

Snij de zalm in blokjes en bak ze op hoog  vuur in een pan met antiaanbaklaag. Verdeel de soep en de zalm over de borden.  Werk af met een schepje zure room en de verse koriander of peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Pittige pompoensoep met zalm Pittige pompoensoep met zalm
Recept
Campina

Pittige pompoensoep met zalm

Lunch
15 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 800
    g pompoen (vruchtvlees)
  • 150
    g zalm
  • 1
    wortelen
  • 1
    uien
  • 1
    teentjes knoflook
  • 2
    eetlepels koriander
  • 1
    l groentenbouillon
  • 150
    ml Campina Zure Room (30% vet) (+50 ml extra)
  • olijfolie
  • currypoeder
  • koriander (poeder)
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
Laten sudderen op het vuur: 20 minuten
  1. Snij de pompoen in blokjes. Schil de wortel en snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. 

  2. Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg er de wortel  en pompoen aan toe. Kruid met korianderpoeder, kerrie, cayennepeper, peper en  zout. Laat even stoven. 

  3. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten  sudderen. 

  4. Roer 150 ml zure room door de soep. Laat ze nog eventjes  doorkoken en mix. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

  5. Snij de zalm in blokjes en bak ze op hoog  vuur in een pan met antiaanbaklaag. Verdeel de soep en de zalm over de borden.  Werk af met een schepje zure room en de verse koriander of peterselie.

Recept
Campina
BBQ-vongole met gremolata en roomdip

Lunch | 40 minuten

Recept
Campina
Lenteloempia’s

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Koolvisfilet met Peperroomsaus

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Pita met falafel en romige yoghurtsaus

Lunch | 30 minuten