Sluiten
kookmodus
Roerei met truffelaroma
Stap 1 van 10

Was de eieren. Prik met een naald een klein gaatje in de onderkant van het ei.

Stap 2 van 10

Doe dit dan ook aan de bovenkant en maak het gat voorzichtig groter. Ongeveer zo groot als wanneer je het topje van een zachtgekookt ei afsnijdt.

Stap 3 van 10

Blaas dan door het kleine gaatje en vang de eieren op in een kom.

Stap 4 van 10

Was de eierschalen uit en droog ze 2 minuten in een oven op 100°C.

Stap 5 van 10

Klop de eieren los, samen met de room en truffelolie. Kruid af met peper en zout.

Stap 6 van 10

Smelt dan de boter in een grote pan op een zacht vuurtje.

Stap 7 van 10

Voeg de eieren toe en bak ze terwijl je ze roert met een houten lepel.

Stap 8 van 10

Haal ze van het vuur net voor ze gaar zijn, omdat de eieren nog lichtjes zullen verder garen.

Stap 9 van 10

Vul de eierschalen met het roerei.

Stap 10 van 10

Bestrooi ze met de peterselie en serveer met reepjes licht geroosterd brood.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Roerei met truffelaroma Roerei met truffelaroma
Recept
Campina

Roerei met truffelaroma

Ontbijt
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 8
    eieren
  • 15
    cl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    theelepels truffelolie
  • 20
    g boter
  • 2
    eetlepels platte peterselie
  • peper
  • zout
  • brood
  1. Was de eieren. Prik met een naald een klein gaatje in de onderkant van het ei.

  2. Doe dit dan ook aan de bovenkant en maak het gat voorzichtig groter. Ongeveer zo groot als wanneer je het topje van een zachtgekookt ei afsnijdt.

  3. Blaas dan door het kleine gaatje en vang de eieren op in een kom.

  4. Was de eierschalen uit en droog ze 2 minuten in een oven op 100°C.

  5. Klop de eieren los, samen met de room en truffelolie. Kruid af met peper en zout.

  6. Smelt dan de boter in een grote pan op een zacht vuurtje.

  7. Voeg de eieren toe en bak ze terwijl je ze roert met een houten lepel.

  8. Haal ze van het vuur net voor ze gaar zijn, omdat de eieren nog lichtjes zullen verder garen.

  9. Vul de eierschalen met het roerei.

  10. Bestrooi ze met de peterselie en serveer met reepjes licht geroosterd brood.

Recept
Campina
Yoghurtbowl met krokante muesli, chocolade en citrus

Ontbijt | 10 minuten

Recept
Campina
Minibroodjes gevuld met romig roerei

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Toast met roerei en zalm

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Smoothie met appel en rabarber

Ontbijt | 10 minuten