Sluiten
kookmodus
Brusselse wafels met zelfgemaakte granola, meloen en slagroom
Stap 1 van 18 - Voor de granola:

Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 2 van 18 - Voor de granola:

Verhit de arachideolie op een zacht vuurtje, samen met de ahornsiroop, honing, rietsuiker en een snuifje zout tot je een zachte stroop krijgt.

Stap 3 van 18 - Voor de granola:

Klop het eiwit op en voeg dit samen met de havermout, zaden, noten en pitten bij de stroop.

Stap 4 van 18 - Voor de granola:

Bedek een bakplaat met bakpapier en giet de stroop erop.

Stap 5 van 18 - Voor de granola:

Bak 30 minuten op 150°C.

Stap 6 van 18 - Voor de granola:

Schraap af en toe met een vork door het mengsel voor een losse structuur.

Stap 7 van 18 - Voor de granola:

Haal na een half uur uit de oven en laat afkoelen.

Stap 8 van 18 - Voor de wafels:

Verwarm het wafelijzer.

Stap 9 van 18 - Voor de wafels:

Klop de gist los in lauw water en laat even rusten tot er belletjes ontstaan.

Stap 10 van 18 - Voor de wafels:

Meng de melk onder de bloem. Splits de eieren en spatel de drie eigelen een voor een door het mengsel. Hou het eiwit bij.

Stap 11 van 18 - Voor de wafels:

Meng dit mengsel met de mix van het water en de gist.

Stap 12 van 18 - Voor de wafels:

Voeg de gesmolten boter en een snuifje zout toe. Meng goed.

Stap 13 van 18 - Voor de wafels:

Klop de drie eiwitten en spatel ze voorzichtig onder het beslag.

Stap 14 van 18 - Voor de wafels:

Laat een vijftal minuten rusten en rijzen.

Stap 15 van 18 - Voor de wafels:

Schep een pollepel beslag in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin kleuren.

Stap 16 van 18 - Voor de afwerking:

Klop de slagroom.

Stap 17 van 18 - Voor de afwerking:

Snij de meloen in stukjes.

Stap 18 van 18 - Voor de afwerking:

Serveer de wafels met een toefje slagroom, wat granola en stukjes meloen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Brusselse wafels met zelfgemaakte granola, meloen en slagroom Brusselse wafels met zelfgemaakte granola, meloen en slagroom
Recept
Campina

Brusselse wafels met zelfgemaakte granola, meloen en slagroom

Ontbijt
60 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de granola:

  • 120
    ml ahornsiroop
  • 2
    eetlepels arachideolie
  • 2
    eetlepels honing (vloeibaar)
  • 1
    eetlepels rietsuiker
  • 250
    g havervlokken
  • 3
    eetlepels chiazaad
  • 3
    eetlepels maanzaad
  • 3
    eetlepels sesamzaadjes
  • 250
    g pecannoten
  • 250
    g pittenmix
  • 250
    g brasilnoten
  • 1
    eieren (eiwit)
  • zout
  • bakpapier

Voor de wafels:

  • 450
    g patisseriebloem (gezeefd)
  • 3
    eieren
  • 160
    g boter (gesmolten)
  • 375
    ml Campina Halfvolle melk
  • 375
    ml lauw water
  • 20
    g gist
  • snuifje zout

Voor de afwerking:

  • 100
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 1
    meloen
Tussen 30 en 60 min.
Voor de granola:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Verhit de arachideolie op een zacht vuurtje, samen met de ahornsiroop, honing, rietsuiker en een snuifje zout tot je een zachte stroop krijgt.

  3. Klop het eiwit op en voeg dit samen met de havermout, zaden, noten en pitten bij de stroop.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en giet de stroop erop.

  5. Bak 30 minuten op 150°C.

  6. Schraap af en toe met een vork door het mengsel voor een losse structuur.

  7. Haal na een half uur uit de oven en laat afkoelen.

Voor de wafels:
  1. Verwarm het wafelijzer.

  2. Klop de gist los in lauw water en laat even rusten tot er belletjes ontstaan.

  3. Meng de melk onder de bloem. Splits de eieren en spatel de drie eigelen een voor een door het mengsel. Hou het eiwit bij.

  4. Meng dit mengsel met de mix van het water en de gist.

  5. Voeg de gesmolten boter en een snuifje zout toe. Meng goed.

  6. Klop de drie eiwitten en spatel ze voorzichtig onder het beslag.

  7. Laat een vijftal minuten rusten en rijzen.

  8. Schep een pollepel beslag in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin kleuren.

Voor de afwerking:
  1. Klop de slagroom.

  2. Snij de meloen in stukjes.

  3. Serveer de wafels met een toefje slagroom, wat granola en stukjes meloen.

Recept
Campina
Granolarepen met appel

Ontbijt | 30 minuten

Recept
Campina
Plattekaaswafels met slagroom en kersen

Ontbijt | 30 minuten

Recept
Campina
Omeletrol met plattekaas

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Pannekoeken met crème patissière, warme chocoladesaus, bloemsuiker en slagroom

Ontbijt | 15 minuten