Verwarm de oven voor op 150°C.
Verhit de arachideolie op een zacht vuurtje, samen met de ahornsiroop, honing, rietsuiker en een snuifje zout tot je een zachte stroop krijgt.
Klop het eiwit op en voeg dit samen met de havermout, zaden, noten en pitten bij de stroop.
Bedek een bakplaat met bakpapier en giet de stroop erop.
Bak 30 minuten op 150°C.
Schraap af en toe met een vork door het mengsel voor een losse structuur.
Haal na een half uur uit de oven en laat afkoelen.
Verwarm het wafelijzer.
Klop de gist los in lauw water en laat even rusten tot er belletjes ontstaan.
Meng de melk onder de bloem. Splits de eieren en spatel de drie eigelen een voor een door het mengsel. Hou het eiwit bij.
Meng dit mengsel met de mix van het water en de gist.
Voeg de gesmolten boter en een snuifje zout toe. Meng goed.
Klop de drie eiwitten en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
Laat een vijftal minuten rusten en rijzen.
Schep een pollepel beslag in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin kleuren.
Klop de slagroom.
Snij de meloen in stukjes.
Serveer de wafels met een toefje slagroom, wat granola en stukjes meloen.
Voor de granola:
Voor de wafels:
Voor de afwerking:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Verhit de arachideolie op een zacht vuurtje, samen met de ahornsiroop, honing, rietsuiker en een snuifje zout tot je een zachte stroop krijgt.
Klop het eiwit op en voeg dit samen met de havermout, zaden, noten en pitten bij de stroop.
Bedek een bakplaat met bakpapier en giet de stroop erop.
Bak 30 minuten op 150°C.
Schraap af en toe met een vork door het mengsel voor een losse structuur.
Haal na een half uur uit de oven en laat afkoelen.
Verwarm het wafelijzer.
Klop de gist los in lauw water en laat even rusten tot er belletjes ontstaan.
Meng de melk onder de bloem. Splits de eieren en spatel de drie eigelen een voor een door het mengsel. Hou het eiwit bij.
Meng dit mengsel met de mix van het water en de gist.
Voeg de gesmolten boter en een snuifje zout toe. Meng goed.
Klop de drie eiwitten en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
Laat een vijftal minuten rusten en rijzen.
Schep een pollepel beslag in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin kleuren.
Klop de slagroom.
Snij de meloen in stukjes.
Serveer de wafels met een toefje slagroom, wat granola en stukjes meloen.