Sluiten
kookmodus
Courgette-ontbijtcake
Stap 1 van 8

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2 van 8

Bedek een bakvorm (22 x12 cm) met bakpapier.

Stap 3 van 8

Smelt de boter en meng met de rietsuiker. Klop tot je een romig mengsel krijgt.

Stap 4 van 8

Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Klop tot ze volledig opgenomen zijn.

Stap 5 van 8

Voeg de geraspte courgette en citroenschil, het maanzaad en het amandelmeel toe. Meng goed.

Stap 6 van 8

Zeef nu de bloem in het mengsel, gevolgd door de Campina Magere Verse kaas en het bakpoeder. Meng goed.

Stap 7 van 8

Giet het beslag in de bakvorm en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 8 van 8

Bak gedurende 50 tot 60 minuten. Prik met een satéstokje in het midden van de cake om te kijken of hij gaar is. Als het stokje er proper uitkomt, dan is de cake klaar.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Courgette-ontbijtcake Courgette-ontbijtcake
Recept
Campina

Courgette-ontbijtcake

Ontbijt
15 minuten | Vegetarisch
10 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g boter
  • 150
    g rietsuiker
  • 4
    eieren
  • 250
    g courgettes (geraspt)
  • 0,5
    citroenen (zeste)
  • 2
    eetlepels maanzaad
  • 2
    eetlepels amandelmeel
  • 250
    g speltbloem (volkoren)
  • 2
    eetlepels Campina Magere Verse Kaas
  • 2
    theelepels bakpoeder
In de oven: 60 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Bedek een bakvorm (22 x12 cm) met bakpapier.

  3. Smelt de boter en meng met de rietsuiker. Klop tot je een romig mengsel krijgt.

  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Klop tot ze volledig opgenomen zijn.

  5. Voeg de geraspte courgette en citroenschil, het maanzaad en het amandelmeel toe. Meng goed.

  6. Zeef nu de bloem in het mengsel, gevolgd door de Campina Magere Verse kaas en het bakpoeder. Meng goed.

  7. Giet het beslag in de bakvorm en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.

  8. Bak gedurende 50 tot 60 minuten. Prik met een satéstokje in het midden van de cake om te kijken of hij gaar is. Als het stokje er proper uitkomt, dan is de cake klaar.

Recept
Campina
Havermoutcake met melk

Ontbijt | 80 minuten

Recept
Campina
Appel- & ananasflensjes

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Beestige toasts met avocado-plattekaas spread

Ontbijt | 5 minuten

Recept
Campina
Weekend pancakes met seizoensfruit en pistachenoten, Campina Almond

Ontbijt | 30 minuten