Sluiten
kookmodus
Rode poon in kervel-roomsaus
Stap 1 van 8

Neem de visfilets uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Stap 2 van 8

Schil de aardappelen en plaats in een pot met gezouten water. Breng aan de kook en kook voor 10 minuten tot zacht. Giet het water af en stamp samen met de melk tot een gladde puree. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 3 van 8

Hak ondertussen de sjalot en knoflookteentjes fijn. Verhit een pan met boter en stoof de sjalot en knoflook tot glazig. Schik de visfilets, met velkant naar boven, bij de sjalot.

Stap 4 van 8

Voeg de visbouillon erbij. Hak de kervel fijn en voeg bij de vis.

Stap 5 van 8

Schep de mosterd erbij en overgiet met citroensap en room.

Stap 6 van 8

Plaats een deksel op de pan en laat 7 à 10 minuten stomen.

Stap 7 van 8

Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 8 van 8

Serveer samen met aardappelpuree, smakelijk! ;-)

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Rode poon in kervel-roomsaus Rode poon in kervel-roomsaus
Recept
Campina

Rode poon in kervel-roomsaus

Hoofdgerecht
30 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    rode ponen
  • 500
    g aardappelen (zachtkokend)
  • 200
    ml Campina Volle melk
  • 2
    eetlepels boter
  • 2
    sjalotten
  • 2
    knoflook
  • 300
    ml visbouillon
  • 10
    g kervel
  • 2
    eetlepels Dijon-mosterd
  • 1
    citroenen (enkel het sap)
  • 250
    ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • peper
  • zout
  1. Neem de visfilets uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

  2. Schil de aardappelen en plaats in een pot met gezouten water. Breng aan de kook en kook voor 10 minuten tot zacht. Giet het water af en stamp samen met de melk tot een gladde puree. Kruid naar smaak met peper en zout.

  3. Hak ondertussen de sjalot en knoflookteentjes fijn. Verhit een pan met boter en stoof de sjalot en knoflook tot glazig. Schik de visfilets, met velkant naar boven, bij de sjalot.

  4. Voeg de visbouillon erbij. Hak de kervel fijn en voeg bij de vis.

  5. Schep de mosterd erbij en overgiet met citroensap en room.

  6. Plaats een deksel op de pan en laat 7 à 10 minuten stomen.

  7. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Serveer samen met aardappelpuree, smakelijk! ;-)

Recept
Campina
Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin

Hoofdgerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Espuma van verse kaas, rode bieten carpaccio, brunoise van aardbei en appel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Miniquiches met gekleurde wortelen en curry

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes

Hoofdgerecht | 60 minuten