Maak eerst de compote. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter met de suiker in een pannetje, roer tot de suiker karamelliseert. Voeg de peertjes, het citroensap en een mespunt kaneel toe. Laat op zacht vuur 5 minuten stoven (of tot de peren zacht zijn, maar niet tot moes zijn gekookt). Laat afkoelen.
Week de gelatine in koud water.
Meng de Campina Plattekaas met de vanillesuiker en de poedersuiker.
Verwarm de melk in een pannetje. Los er de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen. Klop de Campina Room stijf. Spatel hem met de melk door de plattekaas.
Lepel twee derde van de perencompote in mooie glaasjes of schaaltjes. Verdeel er de kaascrème over. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met de rest van de perencompote.
Ingrediënten:
Voor de perencompote:
Maak eerst de compote. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter met de suiker in een pannetje, roer tot de suiker karamelliseert. Voeg de peertjes, het citroensap en een mespunt kaneel toe. Laat op zacht vuur 5 minuten stoven (of tot de peren zacht zijn, maar niet tot moes zijn gekookt). Laat afkoelen.
Week de gelatine in koud water.
Meng de Campina Plattekaas met de vanillesuiker en de poedersuiker.
Verwarm de melk in een pannetje. Los er de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen. Klop de Campina Room stijf. Spatel hem met de melk door de plattekaas.
Lepel twee derde van de perencompote in mooie glaasjes of schaaltjes. Verdeel er de kaascrème over. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met de rest van de perencompote.