Sluiten
kookmodus
Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus
Stap 1 van 4

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de Picanha met peper en zout. Schroei het vlees aan alle kanten dicht in hete boter. Leg het vlees in het midden van een ovenschaal en schik er de groenten, de rozemarijn, de knoflook, de tijm en de salie rond. Kruid alles met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.

Stap 2 van 4

Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Laat 25 minuten garen. Haal het vlees eruit en wikkel het in aluminiumfolie. Laat 30 minuten rusten. Roer de groenten even door elkaar en bak nog 10 minuten in de oven.

Stap 3 van 4

Maak ondertussen de saus. Doe de room, cognac en rundsfond in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkomen. Breng op smaak met de mosterd, worcestershire-saus, peper en zout.

Stap 4 van 4

Leg de groenten op een serveerschaal. Snijd het vlees en serveer met de cognacroomsaus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus
Recept
Campina

Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor het vlees met ovengroenten:

  • 1
    kg picanha (staartstuk van het rund)
  • 2
    takjes rozemarijn (verse)
  • zeezout (grof)
  • zwarte peper (grof gemalen)
  • 30
    g boter
  • 1
    bussels jonge wortelen (geschraapt)
  • 1
    venkelknollen (in fijne plakken)
  • 2
    rode uien (in ringen)
  • 3
    teentjes knoflook (gepeld)
  • tijm (verse)
  • blaadjes salie (verse)
  • 3
    eetlepels olijfolie

Voor de roomsaus:

  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 100
    ml cognac
  • 150
    ml rundsfond
  • 1
    eetlepels mosterd
  • 1
    theelepels worcestershire-saus
  • peper
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de Picanha met peper en zout. Schroei het vlees aan alle kanten dicht in hete boter. Leg het vlees in het midden van een ovenschaal en schik er de groenten, de rozemarijn, de knoflook, de tijm en de salie rond. Kruid alles met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.

  2. Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Laat 25 minuten garen. Haal het vlees eruit en wikkel het in aluminiumfolie. Laat 30 minuten rusten. Roer de groenten even door elkaar en bak nog 10 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de saus. Doe de room, cognac en rundsfond in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkomen. Breng op smaak met de mosterd, worcestershire-saus, peper en zout.

  4. Leg de groenten op een serveerschaal. Snijd het vlees en serveer met de cognacroomsaus.

Recept
Campina
Gratin van boschampignons

Hoofdgerecht | 35 minuten

Recept
Campina
Pasta Carbonara

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Quiche met plattekaas

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Romig stoofvlees

Hoofdgerecht | 45 minuten