Sluiten
kookmodus
Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room
Stap 1 van 10

Breng voor de pasta een grote pot zout water aan de kook.

Stap 2 van 10

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd het deksel op de pot.

Stap 3 van 10

Smelt intussen de boter en de olijfolie in een grote pan.

Stap 4 van 10

Fruit al roerend de ajuin en het geperst teentje knoflook tot de ajuin glazig wordt.

Stap 5 van 10

Doe de champignons erbij en laat 2 minuten stoven.

Stap 6 van 10

Voeg de room toe en breng al roerend aan de kook tot de room dikker geworden is.

Stap 7 van 10

Laat de tonijn even uitlekken en trek het vlees uit elkaar met een vork.

Stap 8 van 10

Doe deze samen met het citroensap, de peterselie en wat peper en zout bij de saus.

Stap 9 van 10

Verwarm nog even en schep de saus dan door de penne rigate.

Stap 10 van 10

Werk af met kleine kappertjes, peper van de molen en een paar takjes verse peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room
Recept
Campina

Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room

Hoofdgerecht
30 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g penne
  • 400
    g tonijn (uit blik)
  • 125
    g champignons
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1
    uien (gesnipperd)
  • 1
    takjes knoflook
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 50
    g boter
  1. Breng voor de pasta een grote pot zout water aan de kook.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd het deksel op de pot.

  3. Smelt intussen de boter en de olijfolie in een grote pan.

  4. Fruit al roerend de ajuin en het geperst teentje knoflook tot de ajuin glazig wordt.

  5. Doe de champignons erbij en laat 2 minuten stoven.

  6. Voeg de room toe en breng al roerend aan de kook tot de room dikker geworden is.

  7. Laat de tonijn even uitlekken en trek het vlees uit elkaar met een vork.

  8. Doe deze samen met het citroensap, de peterselie en wat peper en zout bij de saus.

  9. Verwarm nog even en schep de saus dan door de penne rigate.

  10. Werk af met kleine kappertjes, peper van de molen en een paar takjes verse peterselie.

Recept
Campina
Hachis parmentier

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Quiche met spek, kastanjepompoen et gekarameliseerde rode ui

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Zeewolf met hoppescheuten en spinazie

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha

Hoofdgerecht | 30 minuten