Sluiten
kookmodus
Pannenkoeken met blauwe besjes
Stap 1 van 10

Klop het ei los met de helft van de suiker.

Stap 2 van 10

Smelt de boter en voeg er de andere helft van de suiker aan toe.

Stap 3 van 10

Voeg beide mengsels samen en giet er de melk en het water bij.

Stap 4 van 10

Zeef de bloem met de baksoda, het bakpoeder en een snuifje zout.

Stap 5 van 10

Maak een kuiltje en giet hierin het melkmengsel.

Stap 6 van 10

Meng alles goed tot je een zacht beslag krijgt. Dek af en zet even in de koelkast.

Stap 7 van 10

Meng de blauwe bessen onder het beslag.

Stap 8 van 10

Vet een pan in met wat boter en bak hierin kleine pannenkoekjes van het deeg.

Stap 9 van 10

(Tip! Een sauslepel is ideaal om de juiste hoeveelheid deeg te nemen.)

Stap 10 van 10

Werk je pannenkoekjes af met wat blauwe besjes, bloemsuiker en ahornsiroop.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Pannenkoeken met blauwe besjes Pannenkoeken met blauwe besjes
Recept
Campina

Pannenkoeken met blauwe besjes

Ontbijt
25 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    eieren
  • 50
    g kristalsuiker
  • 25
    g boter (ongezouten)
  • 3
    dl Campina Halfvolle melk
  • 1
    eetlepels water (koud)
  • 225
    g bloem
  • 0,5
    theelepels baksoda
  • 1
    theelepels bakpoeder
  • 250
    g blauwe bosbessen
  • bloemsuiker
  • ahornsiroop
  • blokken boter
  • snuifje zout
  1. Klop het ei los met de helft van de suiker.

  2. Smelt de boter en voeg er de andere helft van de suiker aan toe.

  3. Voeg beide mengsels samen en giet er de melk en het water bij.

  4. Zeef de bloem met de baksoda, het bakpoeder en een snuifje zout.

  5. Maak een kuiltje en giet hierin het melkmengsel.

  6. Meng alles goed tot je een zacht beslag krijgt. Dek af en zet even in de koelkast.

  7. Meng de blauwe bessen onder het beslag.

  8. Vet een pan in met wat boter en bak hierin kleine pannenkoekjes van het deeg.

  9. (Tip! Een sauslepel is ideaal om de juiste hoeveelheid deeg te nemen.)

  10. Werk je pannenkoekjes af met wat blauwe besjes, bloemsuiker en ahornsiroop.

Recept
Campina
Profiteroles

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Pannenkoeken met chocotiramisu

Ontbijt | 25 minuten

Recept
Campina
Ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
The real Campina-Fitness-quinoa pannenkoeken

Ontbijt | 10 minuten