Sluiten
kookmodus
Havermoutcake met melk
Stap 1 van 7

Verwarm de melk gedurende 1 minuut in de microgolfoven.

Stap 2 van 7

Doe de helft van de abrikozen en de eieren bij de melk.

Stap 3 van 7

Pureer met een staafmixer.

Stap 4 van 7

Spatel er de amandelschilfers, de rest van de abrikozen, de havervlokken, het roggemeel, het bakpoeder, de yoghurt en het zout onder. Roer tot een stevig cakebeslag.

Stap 5 van 7

Vet een cakevorm in en strooi wat havermoutvlokken op de ingevette wanden zodat ze blijven plakken. Vul met het cakebeslag.

Stap 6 van 7

Laat nu 60 minuten bakken in een oven op 160°C.

Stap 7 van 7 - Extra

Staafmixer, cakevorm

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Havermoutcake met melk Havermoutcake met melk
Recept
Campina

Havermoutcake met melk

Ontbijt
80 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 200
    ml Campina Volle melk
  • 150
    ml Campina Yoghurt op perzik
  • 175
    g havervlokken
  • 125
    g roggemeel
  • 125
    g abrikozen (in stukjes)
  • 100
    g amandelschilfers
  • 3
    theelepels bakpoeder
  • 2
    eetlepels havervlokken
  • 3
    eieren
  • snuifje zout
In de oven: 60 minuten
  1. Verwarm de melk gedurende 1 minuut in de microgolfoven.

  2. Doe de helft van de abrikozen en de eieren bij de melk.

  3. Pureer met een staafmixer.

  4. Spatel er de amandelschilfers, de rest van de abrikozen, de havervlokken, het roggemeel, het bakpoeder, de yoghurt en het zout onder. Roer tot een stevig cakebeslag.

  5. Vet een cakevorm in en strooi wat havermoutvlokken op de ingevette wanden zodat ze blijven plakken. Vul met het cakebeslag.

  6. Laat nu 60 minuten bakken in een oven op 160°C.

Extra
  1. Staafmixer, cakevorm

Recept
Campina
Bananenbrood-muffins

Ontbijt | 40 minuten

Recept
Campina
Plattekaascrème met peer

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Yoghurtbowl met krokante muesli, chocolade en citrus

Ontbijt | 10 minuten

Recept
Campina
Brusselse wafels met zelfgemaakte granola, meloen en slagroom

Ontbijt | 60 minuten