Sluiten
kookmodus
Vanillewafels met melk
Stap 1 van 13

Verhit de melk tot tegen het kookpunt.

Stap 2 van 13

Snijd de vanillestok doormidden en schraap met een scherp mesje het merg eruit.

Stap 3 van 13

Doe de vanillestok en het vanillemerg in de melk.

Stap 4 van 13

Neem de melk van het vuur en laat een half uur trekken.

Stap 5 van 13

Klop de eierdooiers met de suiker luchtig in de keukenmachine of met de hand.

Stap 6 van 13

Roer de melk onder dit mengsel.

Stap 7 van 13

Spatel beetje bij beetje de bloem onder het beslag. Roer er tenslotte het bakpoeder onder.

Stap 8 van 13

Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze onder het beslag.

Stap 9 van 13

Verhit het wafelijzer en vet het in.

Stap 10 van 13

Vul het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.

Stap 11 van 13

11. Haal de wafels uit het wafelijzer met een wafelvork.

Stap 12 van 13

Laat de wafels afkoelen op een rooster.

Stap 13 van 13 - Extra

Wafelijzer, invetborstel, wafelvork

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Vanillewafels met melk Vanillewafels met melk
Recept
Campina

Vanillewafels met melk

Vieruurtje
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 350
    ml Campina Volle melk
  • 1
    vanillestok
  • 2
    eieren (enkel de dooiers)
  • 2
    eieren (enkel de eiwitten)
  • 200
    g speltbloem (gezeefd)
  • 2
    eetlepels suiker
  • 1
    theelepels bakpoeder
  1. Verhit de melk tot tegen het kookpunt.

  2. Snijd de vanillestok doormidden en schraap met een scherp mesje het merg eruit.

  3. Doe de vanillestok en het vanillemerg in de melk.

  4. Neem de melk van het vuur en laat een half uur trekken.

  5. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig in de keukenmachine of met de hand.

  6. Roer de melk onder dit mengsel.

  7. Spatel beetje bij beetje de bloem onder het beslag. Roer er tenslotte het bakpoeder onder.

  8. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze onder het beslag.

  9. Verhit het wafelijzer en vet het in.

  10. Vul het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.

  11. 11. Haal de wafels uit het wafelijzer met een wafelvork.

  12. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

Extra
  1. Wafelijzer, invetborstel, wafelvork

Recept
Campina
Quiche met witloof, aardappelen en spek

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Vanilleroom met gekaramelliseerde appeltjes

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Cheesecake met frambozen en witte chocolade

Vieruurtje | 40 minuten

Recept
Campina
Citroen-meringuetaart

Vieruurtje | 60 minuten