Sluiten
kookmodus
Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes
Stap 1 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Kluts het ei in een  kom. 

Stap 2 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Voeg een snuifje  zout toe, een sprenkeltje gewone suiker en ook een beetje vanillesuiker.

Stap 3 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Meng het geheel met een houten lepel tot het mengsel wit wordt.

Stap 4 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Voeg de bloem toe. Kneed met je  vingertoppen om een zanderige textuur te verkrijgen.

Stap 5 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed de massa om een homogene textuur te bekomen. Kneed  het deeg tot een bal. Als het deeg te vet of te zacht is, voeg dan extra bloem toe.

Stap 6 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast in plasticfolie.

Stap 7 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Spreid vervolgens  het deeg uit op de tafel met behulp van een deegrol. Het deeg moet ongeveer een  dikte hebben van 5 millimeter. 

Stap 8 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Steek met een  koekjesvorm of een glas de vormpjes uit die je maar wilt. 

Stap 9 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Leg de vormpjes op  een bakplaat met vetvrij papier. Stel de oven in op 180° voor 12 tot 15 minuten. 

Stap 10 van 17 - Voor de zandkoekjes:

Laat afkoelen op een  rooster.

Stap 11 van 17 - Voor de ganache:

Laat de room koken.  Doe de chocolade in een kom. Giet dan de room over de chocolade. 

Stap 12 van 17 - Voor de ganache:

Laat enkele  ogenblikken rusten. Controleer of de chocolade is gesmolten door er zachtjes  met de garde in te drukken. 

Stap 13 van 17 - Voor de ganache:

Wanneer de chocolade is gesmolten, kun je het geheel gaan mengen. 

Stap 14 van 17 - Voor de ganache:

Beweeg de garde in  kleine cirkels en vergroot telkens je draaibeweging. 

Stap 15 van 17 - Voor de ganache:

Blijf doorgaan tot  de chocolade helemaal is vermengd met de room. Eindig met kleine  cirkels. 

Stap 16 van 17 - Voor de ganache:

Voeg gehakte nootjes toe en blijf het geheel mengen tot alles is afgekoeld. 

Stap 17 van 17 - Voor de ganache:

Bestrijk de helft  van de kleine zandkoekjes met het mengsel en plaats de andere helft ertegen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes
Recept
Campina

Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes

Vieruurtje
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de zandkoekjes:

  • 1
    eieren
  • 120
    g suiker
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 250
    g bloem
  • 125
    g suiker
  • 200
    g boter
  • zout

Voor de ganache:

  • 200
    g zwarte chocolade
  • 12
    cl Campina Slagroom (40% vet)
  • 40
    g noten (gehakt)
In de koelkast: 15 minuten
Voor de zandkoekjes:
  1. Kluts het ei in een  kom. 

  2. Voeg een snuifje  zout toe, een sprenkeltje gewone suiker en ook een beetje vanillesuiker.

  3. Meng het geheel met een houten lepel tot het mengsel wit wordt.

  4. Voeg de bloem toe. Kneed met je  vingertoppen om een zanderige textuur te verkrijgen.

  5. Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed de massa om een homogene textuur te bekomen. Kneed  het deeg tot een bal. Als het deeg te vet of te zacht is, voeg dan extra bloem toe.

  6. Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast in plasticfolie.

  7. Spreid vervolgens  het deeg uit op de tafel met behulp van een deegrol. Het deeg moet ongeveer een  dikte hebben van 5 millimeter. 

  8. Steek met een  koekjesvorm of een glas de vormpjes uit die je maar wilt. 

  9. Leg de vormpjes op  een bakplaat met vetvrij papier. Stel de oven in op 180° voor 12 tot 15 minuten. 

  10. Laat afkoelen op een  rooster.

Voor de ganache:
  1. Laat de room koken.  Doe de chocolade in een kom. Giet dan de room over de chocolade. 

  2. Laat enkele  ogenblikken rusten. Controleer of de chocolade is gesmolten door er zachtjes  met de garde in te drukken. 

  3. Wanneer de chocolade is gesmolten, kun je het geheel gaan mengen. 

  4. Beweeg de garde in  kleine cirkels en vergroot telkens je draaibeweging. 

  5. Blijf doorgaan tot  de chocolade helemaal is vermengd met de room. Eindig met kleine  cirkels. 

  6. Voeg gehakte nootjes toe en blijf het geheel mengen tot alles is afgekoeld. 

  7. Bestrijk de helft  van de kleine zandkoekjes met het mengsel en plaats de andere helft ertegen.

Recept
Campina
Profiteroles

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Cheesecake met frambozen en witte chocolade

Vieruurtje | 40 minuten

Recept
Campina
Banaan en pindaboter milkshake

Vieruurtje | 10 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije melkpudding met peer en walnoten

Vieruurtje | 30 minuten