Kluts het ei in een kom.
Voeg een snuifje zout toe, een sprenkeltje gewone suiker en ook een beetje vanillesuiker.
Meng het geheel met een houten lepel tot het mengsel wit wordt.
Voeg de bloem toe. Kneed met je vingertoppen om een zanderige textuur te verkrijgen.
Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed de massa om een homogene textuur te bekomen. Kneed het deeg tot een bal. Als het deeg te vet of te zacht is, voeg dan extra bloem toe.
Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast in plasticfolie.
Spreid vervolgens het deeg uit op de tafel met behulp van een deegrol. Het deeg moet ongeveer een dikte hebben van 5 millimeter.
Steek met een koekjesvorm of een glas de vormpjes uit die je maar wilt.
Leg de vormpjes op een bakplaat met vetvrij papier. Stel de oven in op 180° voor 12 tot 15 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Laat de room koken. Doe de chocolade in een kom. Giet dan de room over de chocolade.
Laat enkele ogenblikken rusten. Controleer of de chocolade is gesmolten door er zachtjes met de garde in te drukken.
Wanneer de chocolade is gesmolten, kun je het geheel gaan mengen.
Beweeg de garde in kleine cirkels en vergroot telkens je draaibeweging.
Blijf doorgaan tot de chocolade helemaal is vermengd met de room. Eindig met kleine cirkels.
Voeg gehakte nootjes toe en blijf het geheel mengen tot alles is afgekoeld.
Bestrijk de helft van de kleine zandkoekjes met het mengsel en plaats de andere helft ertegen.
Voor de zandkoekjes:
Voor de ganache:
Kluts het ei in een kom.
Voeg een snuifje zout toe, een sprenkeltje gewone suiker en ook een beetje vanillesuiker.
Meng het geheel met een houten lepel tot het mengsel wit wordt.
Voeg de bloem toe. Kneed met je vingertoppen om een zanderige textuur te verkrijgen.
Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed de massa om een homogene textuur te bekomen. Kneed het deeg tot een bal. Als het deeg te vet of te zacht is, voeg dan extra bloem toe.
Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast in plasticfolie.
Spreid vervolgens het deeg uit op de tafel met behulp van een deegrol. Het deeg moet ongeveer een dikte hebben van 5 millimeter.
Steek met een koekjesvorm of een glas de vormpjes uit die je maar wilt.
Leg de vormpjes op een bakplaat met vetvrij papier. Stel de oven in op 180° voor 12 tot 15 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Laat de room koken. Doe de chocolade in een kom. Giet dan de room over de chocolade.
Laat enkele ogenblikken rusten. Controleer of de chocolade is gesmolten door er zachtjes met de garde in te drukken.
Wanneer de chocolade is gesmolten, kun je het geheel gaan mengen.
Beweeg de garde in kleine cirkels en vergroot telkens je draaibeweging.
Blijf doorgaan tot de chocolade helemaal is vermengd met de room. Eindig met kleine cirkels.
Voeg gehakte nootjes toe en blijf het geheel mengen tot alles is afgekoeld.
Bestrijk de helft van de kleine zandkoekjes met het mengsel en plaats de andere helft ertegen.