Sluiten
kookmodus
Cheesecake met frambozen en witte chocolade
Stap 1 van 6

Vermeng in een middelgrote kom koekkruim, 3 eetlepels suiker en gesmolten boter en verdeel over de bodem van een springvorm van 23 cm.

Stap 2 van 6

Breng in een sauspan de frambozen, 2 eetlepels suiker, maïzena en water aan de kook. Laat 5 minuten inkoken tot de saus ingedikt is. Haal de saus door een metalen vergiet zodat de zaadjes verwijderd worden.

Stap 3 van 6

Verwarm de oven voor op 165°C. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten en roer af en toe tot een gladde saus.

Stap 4 van 6

Klop in een grote kom roomkaas en 100 gr suiker tot een gladde massa. Voeg één voor één de eieren doorheen. Vermeng de vanille en gesmolten chocolade er doorheen. Verdeel de helft van de vulling over de koekbodem. Daarna 3 eetlepels frambozensaus over de vulling verdelen, vervolgens de resterende vulling en nogmaals 3 eetlepels frambozensaus als bovenlaag.

Stap 5 van 6

Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is. Zet de oven af en plaats een theelepel tussen de oven deur zodat de stoom/warmte kan ontsnappen. Laat de cheesecake daarna afkoelen in de koelkast alvorens uit de bakvorm te verwijderen. Serveer met resterende frambozensaus.

Stap 6 van 6

Smakelijk! ;-)

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Cheesecake met frambozen en witte chocolade Cheesecake met frambozen en witte chocolade
Recept
Campina

Cheesecake met frambozen en witte chocolade

Vieruurtje
40 minuten | Zoet
12 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 120
    g chocoladebiscuitjes (verkruimeld)
  • 3
    eetlepels bruine suiker
  • 50
    g boter (gesmolten)
  • 140
    g frambozen (diepvries)
  • 1
    eetlepels suiker
  • 1
    eetlepels maïzena
  • 60
    ml water
  • 400
    g witte chocolade (fijngehakt)
  • 750
    g Campina Volle Plattekaas
  • 100
    g suiker
  • 3
    eieren
  • 1
    vanillestok
In de oven: 50 min
  1. Vermeng in een middelgrote kom koekkruim, 3 eetlepels suiker en gesmolten boter en verdeel over de bodem van een springvorm van 23 cm.

  2. Breng in een sauspan de frambozen, 2 eetlepels suiker, maïzena en water aan de kook. Laat 5 minuten inkoken tot de saus ingedikt is. Haal de saus door een metalen vergiet zodat de zaadjes verwijderd worden.

  3. Verwarm de oven voor op 165°C. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten en roer af en toe tot een gladde saus.

  4. Klop in een grote kom roomkaas en 100 gr suiker tot een gladde massa. Voeg één voor één de eieren doorheen. Vermeng de vanille en gesmolten chocolade er doorheen. Verdeel de helft van de vulling over de koekbodem. Daarna 3 eetlepels frambozensaus over de vulling verdelen, vervolgens de resterende vulling en nogmaals 3 eetlepels frambozensaus als bovenlaag.

  5. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is. Zet de oven af en plaats een theelepel tussen de oven deur zodat de stoom/warmte kan ontsnappen. Laat de cheesecake daarna afkoelen in de koelkast alvorens uit de bakvorm te verwijderen. Serveer met resterende frambozensaus.

  6. Smakelijk! ;-)

Recept
Campina
Witte chocolademousse met crumble van speculaas

Vieruurtje | 25 minuten

Recept
Campina
Chocolade-pannenkoekjes ‘so light’ & Nutroma-crème

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Grissini met plattekaasdip

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Brownie, gegrilde banaan, pecannoten en romige karamelsaus

Vieruurtje | 10 minuten