Sluiten
kookmodus
Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel
Stap 1 van 22

Warm de melk op in een pan.

Stap 2 van 22

Haal de lauwe melk van het vuur en meng er de suiker en gist onder.

Stap 3 van 22

Zorg ervoor dat de suiker en gist goed opgelost zijn in de melk.

Stap 4 van 22

Neem een kom en meng er de bloem in samen met het zout.

Stap 5 van 22

Voeg de melk én een ei voorzichtig toe aan de bloem.

Stap 6 van 22

Meng tot je een stevig deeg krijgt.

Stap 7 van 22

Bedek het deeg met een schone handdoek en laat een uurtje rusten.

Stap 8 van 22

Ga intussen met de peren aan de slag.

Stap 9 van 22

Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden.

Stap 10 van 22

Verwarm een pan en doe er de peren, honing en kaneelstokjes in.

Stap 11 van 22

Snijd het vanillestokje in de lengte en haal er de zaadjes uit.

Stap 12 van 22

Voeg de vanillezaadjes toe aan de peren in de pan.

Stap 13 van 22

Voeg het water toe aan de pan en laat zachtjes pruttelen gedurende 45 tot 60 minuten.

Stap 14 van 22

Check of de peren al gaar zijn met het puntje van een mes.

Stap 15 van 22

Doe ondertussen het deeg in een spuitzak.

Stap 16 van 22

Spuit kleine bolletjes van het deeg in een ingevette pan (voor ⅔ van de oppervlakte).

Stap 17 van 22

Laat de poffertjes bakken op een middelhoog vuur.

Stap 18 van 22

Zie je bubbeltjes op de poffertjes? Tijd om ze eens om te draaien.

Stap 19 van 22

Laat ze nog een minuut bakken.

Stap 20 van 22

Herhaal vanaf stap 16 tot al het deeg is gebakken.

Stap 21 van 22

Serveer de poffertjes met een streepje ahornsiroop. Snijd intussen de peren in stukjes en serveer ze bij de poffertjes.

Stap 22 van 22

Bewaar de poffertjes in een afgesloten bewaardoos gedurende 24 uur.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel
Recept
Campina

Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel

Vieruurtje
90 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Poffertjes

  • 250
    g bloem
  • 2
    eetlepels suiker
  • 250
    ml Campina Halfvolle AA Melk
  • 1
    zakje gist (droog)
  • 1
    eieren
  • klontjes boter
  • snuifje zout
  • ahornsiroop (naar eigen smaak)

Peren

  • 2
    stoofperen
  • 3
    kaneelstok
  • 1
    vanillestok
  • 1
    eetlepels acaciahoning
  • 250
    ml water
  1. Warm de melk op in een pan.

  2. Haal de lauwe melk van het vuur en meng er de suiker en gist onder.

  3. Zorg ervoor dat de suiker en gist goed opgelost zijn in de melk.

  4. Neem een kom en meng er de bloem in samen met het zout.

  5. Voeg de melk én een ei voorzichtig toe aan de bloem.

  6. Meng tot je een stevig deeg krijgt.

  7. Bedek het deeg met een schone handdoek en laat een uurtje rusten.

  8. Ga intussen met de peren aan de slag.

  9. Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden.

  10. Verwarm een pan en doe er de peren, honing en kaneelstokjes in.

  11. Snijd het vanillestokje in de lengte en haal er de zaadjes uit.

  12. Voeg de vanillezaadjes toe aan de peren in de pan.

  13. Voeg het water toe aan de pan en laat zachtjes pruttelen gedurende 45 tot 60 minuten.

  14. Check of de peren al gaar zijn met het puntje van een mes.

  15. Doe ondertussen het deeg in een spuitzak.

  16. Spuit kleine bolletjes van het deeg in een ingevette pan (voor ⅔ van de oppervlakte).

  17. Laat de poffertjes bakken op een middelhoog vuur.

  18. Zie je bubbeltjes op de poffertjes? Tijd om ze eens om te draaien.

  19. Laat ze nog een minuut bakken.

  20. Herhaal vanaf stap 16 tot al het deeg is gebakken.

  21. Serveer de poffertjes met een streepje ahornsiroop. Snijd intussen de peren in stukjes en serveer ze bij de poffertjes.

  22. Bewaar de poffertjes in een afgesloten bewaardoos gedurende 24 uur.

Recept
Campina
Lactosevrije melkpudding met peer en walnoten

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Vanilleroom met gekaramelliseerde appeltjes

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Bewaarwafels met plattekaas

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije koekjes

Vieruurtje | 45 minuten