Sluiten
kookmodus
Witte chocolademousse met crumble van speculaas
Stap 1 van 5

Rasp de witte chocolade in fijne schilfers of hak ze met behulp van een gekarteld mes in kleine stukjes.

Stap 2 van 5

Snij het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes.

Stap 3 van 5

Giet 10 cl Campina Slagroom in een kleine steelpan, en breng aan de kook. Haal van het vuur, en laat de room enkele minuten afkoelen.

Stap 4 van 5

Voeg al roerend de gesmolten chocolade toe bij de room. Klop met behulp van een garde of mixer de rest van de room op tot een luchtige slagroom. Spatel voorzichtig de slagroom onder het chocolademengsel. Voeg de blokjes mango toe.

Stap 5 van 5

Giet de mousse in kleine schaaltjes of glazen, en laat ze ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven. Werk de mousse voor het serveren af met een laagje verkruimelde speculaas.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Witte chocolademousse met crumble van speculaas Witte chocolademousse met crumble van speculaas
Recept
Campina

Witte chocolademousse met crumble van speculaas

Vieruurtje
25 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 100
    g witte chocolade
  • 30
    cl Campina Slagroom (40% vet)
  • 1
    mango (rijp)
  • 4
    speculoos
In de koelkast: 2 uur
  1. Rasp de witte chocolade in fijne schilfers of hak ze met behulp van een gekarteld mes in kleine stukjes.

  2. Snij het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes.

  3. Giet 10 cl Campina Slagroom in een kleine steelpan, en breng aan de kook. Haal van het vuur, en laat de room enkele minuten afkoelen.

  4. Voeg al roerend de gesmolten chocolade toe bij de room. Klop met behulp van een garde of mixer de rest van de room op tot een luchtige slagroom. Spatel voorzichtig de slagroom onder het chocolademengsel. Voeg de blokjes mango toe.

  5. Giet de mousse in kleine schaaltjes of glazen, en laat ze ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven. Werk de mousse voor het serveren af met een laagje verkruimelde speculaas.

Recept
Campina
Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel

Vieruurtje | 90 minuten

Recept
Campina
Vanillewafels met melk

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije wafels

Vieruurtje | 60 minuten

Recept
Campina
Banaan en pindaboter milkshake

Vieruurtje | 10 minuten