Sluiten
kookmodus
Grissini met plattekaasdip
Stap 1 van 6 - Grissini

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Stap 2 van 6 - Grissini

Doe alle ingrediënten voor de grissini (behalve het zeezout) met 275 ml water in een kom  en kneed tot een zacht deeg. Maak er een bol van, dek af met vershoudfolie en laat 10 minuten rusten. Kneed opnieuw door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 20 x 30 cm en 1 cm dik. Dek opnieuw af met vershoudfolie  en laat weer 10 minuten rusten. 

Stap 3 van 6 - Grissini

Snij de lap deeg doormidden en snij er met een pizzarollertje reepjes van 1 cm breed uit. Rol ze over het werkblad, tot ze ongeveer 20 cm lang zijn. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, met voldoende ruimte tussen de  grissini: ze gaan nog wat rijzen. Bestrijk met wat water en bestrooi met  zeezout. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ga zo door tot al het deeg  opgewerkt is. 

Stap 4 van 6 - Grissini

Leg dan alle gebakken grissini samen op  een bakplaat en laat nog 30 minuten drogen in de oven op 50°C. Zet de ovendeur op een kier (of open ze geregeld) zodat de stoom kan ontsnappen en de grissini lekker knapperig worden. Laat op een rooster volledig afkoelen en bewaar in een goed afgesloten blik.

Stap 5 van 6 - Plattekaasdip

Rasp de courgette grof. Pel en hak de hardgekookte eieren. Pel de knoflook en de sjalot en hak ze fijn. Meng de Volle Brabantse Plattekaas  van Campina met de courgette, het ei, de citroenrasp, de pesto, de sjalot en  de knoflook. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.

Stap 6 van 6 - Plattekaasdip

Serveer  de grissini met de plattekaasdip. Ook lekker met staafjes wortel, selder of andere groenten in plaats van grissini.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Grissini met plattekaasdip Grissini met plattekaasdip
Recept
Campina

Grissini met plattekaasdip

Vieruurtje
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Grissini

  • 400
    g pastabloem
  • 100
    g semolina (fijn griesmeel)
  • 7
    g gist (droog)
  • 2
    theelepels zout
  • 3
    eetlepels olijfolie
  • zeezout

Plattekaasdip

  • 250
    g Campina Volle Plattekaas
  • 150
    g courgettes
  • 2
    eieren (hard-gekookt)
  • 1
    teentjes knoflook
  • 1
    sjalotten
  • 1
    theelepels citroenen (geraspte schil)
  • tabasco
  • peper
  • zout
In de oven: 45 minuten
Grissini
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 

  2. Doe alle ingrediënten voor de grissini (behalve het zeezout) met 275 ml water in een kom  en kneed tot een zacht deeg. Maak er een bol van, dek af met vershoudfolie en laat 10 minuten rusten. Kneed opnieuw door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 20 x 30 cm en 1 cm dik. Dek opnieuw af met vershoudfolie  en laat weer 10 minuten rusten. 

  3. Snij de lap deeg doormidden en snij er met een pizzarollertje reepjes van 1 cm breed uit. Rol ze over het werkblad, tot ze ongeveer 20 cm lang zijn. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, met voldoende ruimte tussen de  grissini: ze gaan nog wat rijzen. Bestrijk met wat water en bestrooi met  zeezout. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ga zo door tot al het deeg  opgewerkt is. 

  4. Leg dan alle gebakken grissini samen op  een bakplaat en laat nog 30 minuten drogen in de oven op 50°C. Zet de ovendeur op een kier (of open ze geregeld) zodat de stoom kan ontsnappen en de grissini lekker knapperig worden. Laat op een rooster volledig afkoelen en bewaar in een goed afgesloten blik.

Plattekaasdip
  1. Rasp de courgette grof. Pel en hak de hardgekookte eieren. Pel de knoflook en de sjalot en hak ze fijn. Meng de Volle Brabantse Plattekaas  van Campina met de courgette, het ei, de citroenrasp, de pesto, de sjalot en  de knoflook. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.

  2. Serveer  de grissini met de plattekaasdip. Ook lekker met staafjes wortel, selder of andere groenten in plaats van grissini.

Recept
Campina
Bananenmousse met speculaas

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Rabarbertaart

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Sinaasappelmuffins

Vieruurtje | 40 minuten

Recept
Campina
Citroen-meringuetaart

Vieruurtje | 60 minuten