Sluiten
kookmodus
Bananenmousse met speculaas
Stap 1 van 18

Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. 

Stap 2 van 18

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-romig. 

Stap 3 van 18

Zet even opzij. 

Stap 4 van 18

Breng 2 eetlepels water aan de kook. 

Stap 5 van 18

Los er van het vuur de uitgeknepen gelatine in op. 

Stap 6 van 18

Laat lichtjes afkoelen. 

Stap 7 van 18

Pel de bananen. 

Stap 8 van 18

Hou een halve banaan apart voor de afwerking. 

Stap 9 van 18

Prak de rest met een vork. 

Stap 10 van 18

Voeg het citroensap toe en mix glad. 

Stap 11 van 18

Klop de Campina Slagroom stijf. 

Stap 12 van 18

Meng de bananenpuree met de eidooiers, de advocaat, de room en de  gelatine. 

Stap 13 van 18

Klop de eiwitten met de vanillesuiker tot pieken. 

Stap 14 van 18

Spatel ze door de crème. 

Stap 15 van 18

Verkruimel 6 speculaaskoekjes en verdeel ze over 4 glaasjes. 

Stap 16 van 18

Schep er de bananenmousse op. 

Stap 17 van 18

Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. 

Stap 18 van 18

Werk af met plakjes banaan en een speculaasje.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Bananenmousse met speculaas Bananenmousse met speculaas
Recept
Campina

Bananenmousse met speculaas

Vieruurtje
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 4
    bananen
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 200
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 2
    gelatine (blaadjes)
  • 2
    eieren
  • 4
    eetlepels advocaat
  • 4
    eetlepels suiker
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 6
    speculoos (koekjes)
In de koelkast: 180 minuten
  1. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. 

  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-romig. 

  3. Zet even opzij. 

  4. Breng 2 eetlepels water aan de kook. 

  5. Los er van het vuur de uitgeknepen gelatine in op. 

  6. Laat lichtjes afkoelen. 

  7. Pel de bananen. 

  8. Hou een halve banaan apart voor de afwerking. 

  9. Prak de rest met een vork. 

  10. Voeg het citroensap toe en mix glad. 

  11. Klop de Campina Slagroom stijf. 

  12. Meng de bananenpuree met de eidooiers, de advocaat, de room en de  gelatine. 

  13. Klop de eiwitten met de vanillesuiker tot pieken. 

  14. Spatel ze door de crème. 

  15. Verkruimel 6 speculaaskoekjes en verdeel ze over 4 glaasjes. 

  16. Schep er de bananenmousse op. 

  17. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. 

  18. Werk af met plakjes banaan en een speculaasje.

Recept
Campina
Lactosevrije koekjes

Vieruurtje | 45 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije melkpudding met peer en walnoten

Vieruurtje | 30 minuten

Recept
Campina
Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel

Vieruurtje | 90 minuten

Recept
Campina
Vanilleroom met gekaramelliseerde appeltjes

Vieruurtje | 20 minuten