Sluiten
kookmodus
Pancakes met banaan, chocolade en kokos
Stap 1 van 11

Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Zet dit mengsel even opzij.

Stap 2 van 11

Plet ondertussen de bananen tot puree met behulp van een vork.

Stap 3 van 11

Meng onder deze puree de eieren, de melk en het vanille-extract.

Stap 4 van 11

Voeg het bananenmengsel samen met de gesmolten boter bij de bloem.

Stap 5 van 11

Meng zachtjes tot je een smeuïg deeg krijgt.

Stap 6 van 11

Zet een pan op een zacht vuur en vet in met boter of olie.

Stap 7 van 11

Bak de pancakes. Voor elke minipannenkoek gebruik je 3 eetlepels van het deeg.

Stap 8 van 11

Draai de pancakes om zodra er luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen.

Stap 9 van 11

Laat de pancakes aan de andere kant nog 1 minuut bakken. Haal van het vuur wanneer er bellen verschijnen aan de oppervlakte.

Stap 10 van 11

Leg de pancakes op een bord en giet er de gesmolten chocolade over.

Stap 11 van 11

Werk af met schijfjes banaan en kokosschilfers of gemalen kokos.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Pancakes met banaan, chocolade en kokos Pancakes met banaan, chocolade en kokos
Recept
Campina

Pancakes met banaan, chocolade en kokos

Ontbijt
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Pancakes

  • 350
    g bloem
  • 2
    eetlepels suiker
  • 14
    g bakpoeder
  • 2
    bananen (rijp)
  • 2
    eieren
  • 250
    ml Campina Halfvolle AA Melk
  • 0,5
    theelepels vanille-extract
  • 3
    eetlepels boter (gesmolten)
  • 0,5
    theelepels zout
  • boter

Afwerking

  • 200
    g chocolade (gesmolten)
  • 1
    bananen (rijp)
  • handjes kokosschilfers
  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Zet dit mengsel even opzij.

  2. Plet ondertussen de bananen tot puree met behulp van een vork.

  3. Meng onder deze puree de eieren, de melk en het vanille-extract.

  4. Voeg het bananenmengsel samen met de gesmolten boter bij de bloem.

  5. Meng zachtjes tot je een smeuïg deeg krijgt.

  6. Zet een pan op een zacht vuur en vet in met boter of olie.

  7. Bak de pancakes. Voor elke minipannenkoek gebruik je 3 eetlepels van het deeg.

  8. Draai de pancakes om zodra er luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen.

  9. Laat de pancakes aan de andere kant nog 1 minuut bakken. Haal van het vuur wanneer er bellen verschijnen aan de oppervlakte.

  10. Leg de pancakes op een bord en giet er de gesmolten chocolade over.

  11. Werk af met schijfjes banaan en kokosschilfers of gemalen kokos.

Recept
Campina
Oldskool Bananenbrood

Ontbijt | 75 minuten

Recept
Campina
Original Bircher muesli-bowl

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Havermoutpap met plattekaas en aardbei

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Bananenbrood ‘blondies’

Ontbijt | 50 minuten