Sluiten
kookmodus
Omelet met asperges
Stap 1 van 14

Onttop de eitjes met een eieronttopper of gewoon met een mes.

Stap 2 van 14

Haal het dekseltje eraf en giet het ei in een kommetje.

Stap 3 van 14

Laat warm water in de eierschaal lopen zodat het wit vel binnenin stolt. Haal het velletje eruit.

Stap 4 van 14

Plaats in een mengeling van zout en een beetje water om de eierschaal rechtop te laten staan.

Stap 5 van 14

Schil de asperges met een dunschiller.

Stap 6 van 14

Leg de asperges kort (2 minuten) in kokend water. Spoel af met koud water om het proces te stoppen.

Stap 7 van 14

Laat uitlekken en snij de helft van de asperges in stukjes.

Stap 8 van 14

Klop de eieren los.

Stap 9 van 14

Voeg een scheutje volle room en volle melk toe.

Stap 10 van 14

Bak wat boter in een pan en voeg de mengeling toe.

Stap 11 van 14

Voeg de blokjes asperges toe.

Stap 12 van 14

Kruid af met wat peper en zout.

Stap 13 van 14

Laat heel even op een zacht vuurtje garen.

Stap 14 van 14

Extra tip: Kom er vocht uit het eitje? Dan heb je het ei te lang laten garen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Omelet met asperges Omelet met asperges
Recept
Campina

Omelet met asperges

Ontbijt
20 minuten | Vegetarisch
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    kleine witte asperges
  • 4
    groene asperges
  • 2
    eieren
  • scheutje Campina Volle melk
  • scheutje Campina Volle room (33% vet)
  • basilicum
  1. Onttop de eitjes met een eieronttopper of gewoon met een mes.

  2. Haal het dekseltje eraf en giet het ei in een kommetje.

  3. Laat warm water in de eierschaal lopen zodat het wit vel binnenin stolt. Haal het velletje eruit.

  4. Plaats in een mengeling van zout en een beetje water om de eierschaal rechtop te laten staan.

  5. Schil de asperges met een dunschiller.

  6. Leg de asperges kort (2 minuten) in kokend water. Spoel af met koud water om het proces te stoppen.

  7. Laat uitlekken en snij de helft van de asperges in stukjes.

  8. Klop de eieren los.

  9. Voeg een scheutje volle room en volle melk toe.

  10. Bak wat boter in een pan en voeg de mengeling toe.

  11. Voeg de blokjes asperges toe.

  12. Kruid af met wat peper en zout.

  13. Laat heel even op een zacht vuurtje garen.

  14. Extra tip: Kom er vocht uit het eitje? Dan heb je het ei te lang laten garen.

Recept
Campina
Bananenbrood-mini’s double karamel

Ontbijt | 25 minuten

Recept
Campina
Weekend pancakes met seizoensfruit en pistachenoten, Campina Almond

Ontbijt | 30 minuten

Recept
Campina
Gevulde pistolet met rodebietensalade

Ontbijt | 10 minuten

Recept
Campina
Pannenkoeken met appel

Ontbijt | 20 minuten