Sluiten
kookmodus
Miniquiches met gekleurde wortelen en curry
Stap 1 van 17

Schil de 3 wortelen met een dunschiller.

Stap 2 van 17

Schil door tot je allemaal lange sliertjes hebt en zet opzij.

Stap 3 van 17

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 4 van 17

Leg het kruimeldeeg op het aanrecht en leg er omgekeerd een kleine bakvorm (voor muffins bijvoorbeeld) op.

Stap 5 van 17

Reken er een centimeter bij en snijd de bakvorm uit.

Stap 6 van 17

Herhaal deze stap 4 keer.

Stap 7 van 17

Leg bakpapier in 4 kleine bakvormen en doe er het uitgesneden deeg in.

Stap 8 van 17

Haal het uit de oven en zet even opzij.

Stap 9 van 17

Meng de room met de eieren tot een smeuïge massa.

Stap 10 van 17

Doe 1 tot 2 eetlepels van dit mengsel in elke bakvorm.

Stap 11 van 17

Maak voorzichtig roosjes van de wortelen in de bakvormpjes.

Stap 12 van 17

Gebruik hiervoor de verschillende wortelen, zo krijg je een kleurexplosie in je bakvorm!

Stap 13 van 17

Druk de roosjes goed aan en vul de vormpjes verder op met het eiermengsel.

Stap 14 van 17

Kruid elk roosje af met peper, zout en currypoeder.

Stap 15 van 17

Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Stap 16 van 17

Haal de quiches uit de oven en besprenkel met sesamzaadjes.

Stap 17 van 17

Serveer deze quiches warm. Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Miniquiches met gekleurde wortelen en curry Miniquiches met gekleurde wortelen en curry
Recept
Campina

Miniquiches met gekleurde wortelen en curry

Hoofdgerecht
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    vellen kant-en-klaarkruimeldeeg
  • 1
    wortelen (oranje)
  • 1
    wortelen (geel)
  • 1
    wortelen (paars)
  • 70
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    eieren
  • 2
    eetlepels currypoeder
  • 2
    eetlepels sesamzaadjes
  • peper
  • zout
In de oven: 30 minuten
  1. Schil de 3 wortelen met een dunschiller.

  2. Schil door tot je allemaal lange sliertjes hebt en zet opzij.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Leg het kruimeldeeg op het aanrecht en leg er omgekeerd een kleine bakvorm (voor muffins bijvoorbeeld) op.

  5. Reken er een centimeter bij en snijd de bakvorm uit.

  6. Herhaal deze stap 4 keer.

  7. Leg bakpapier in 4 kleine bakvormen en doe er het uitgesneden deeg in.

  8. Haal het uit de oven en zet even opzij.

  9. Meng de room met de eieren tot een smeuïge massa.

  10. Doe 1 tot 2 eetlepels van dit mengsel in elke bakvorm.

  11. Maak voorzichtig roosjes van de wortelen in de bakvormpjes.

  12. Gebruik hiervoor de verschillende wortelen, zo krijg je een kleurexplosie in je bakvorm!

  13. Druk de roosjes goed aan en vul de vormpjes verder op met het eiermengsel.

  14. Kruid elk roosje af met peper, zout en currypoeder.

  15. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

  16. Haal de quiches uit de oven en besprenkel met sesamzaadjes.

  17. Serveer deze quiches warm. Smakelijk!

Recept
Campina
Krokant slaatje van buikspek en gebakken langoustines

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Quiche paddestoelen, bloemkool en geitenkaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Kroon van macaroni

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Gevulde aardappel met garnalen

Hoofdgerecht | 15 minuten